Gyártók Az autógyártókkal egyeztetett Trump

Az autógyártókkal egyeztetett Trump

autopro.hu/V.M. | 2020.04.17 17:21

Az autógyártókkal egyeztetett Trump

Fotó: Pixabay

Donald Trump amerikai elnök nemrég az Egyesült Államok legnagyobb autógyártóival egyeztetett a gazdaság koronavírus-járványt követő újraindításáról. Az amerikai kormány egy gazdaságsegítő program keretében kíván együttműködni a vállalatokkal.

Hirdetés

Trump telefonon beszélt a General Motors, a Ford, a Fiat Chrysler és a Tesla vezetőivel. A beszélgetésre annak a gyártási panelnek a keretében került sor, mely a Fehér Ház által felállított „Nagy Amerikai Gazdaság-újjáélesztő Ipari Csoport” részét képzi. A többek között a General Electric és a Caterpillar vezetőit is magába foglaló panel tagja a GM vezérigazgatója, Mary Barra, a Ford elnök-vezérigazgatója, Bill Ford, a Fiat Chrysler vezérigazgatója, Mike Manley, valamint Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója is.

Trump az egyeztetést követően elégedettségének adott hangot. Mint elmondta:

„Ezek a szakértők és innovátorok rendkívül produktív visszajelzést adtak arról, hogy hogyan indítsuk újra gazdaságunkat biztonságos módon.”

A The Detroit News értesülései szerint sok autógyártót meglepetésként ért a felvételük a gyártási panelbe. Trump hívását követően azonban a GM, a Ford, illetve a Fiat Chrysler is azt közölte, hogy szívesen együtt dolgoznak az amerikai kormánnyal a gazdaság újraindításáért.

Továbbra is állnak a gyártósorok

A négy amerikai autógyártó USA-beli egységeiben továbbra is szünetel a munka. Hasonló a helyzet a nem amerikai székhelyű, de az Egyesült Államokban jelen lévő más vállalatoknál is. A múltban többször is a termelés-felfüggesztések meghosszabbításáról hallhattunk. Jelen állás szerint a Toyota, a Honda és a Fiat Chrysler is május első hetében fogja ismét elkezdeni a gyártást.

Sok vállalatvezető azonban úgy látja, hogy május közepe előtt nem tudják majd ismét elkezdeni a termelést – írja a Reuters. Legutóbb a Nissan jelentette be, hogy az USA-ban található üzemeinek esetében kiterjeszti a leállást egészen a következő hónap közepéig. Az Indiana állambeli összeszerelő egységét május 11-én fogja újraindítani.

Kiemelt Partnereink