Gyártók Az Audi új büszkesége a Q2

Az Audi új büszkesége a Q2

autopro.hu/P.M. | 2016.07.18 16:32

Az Audi új büszkesége a Q2

Győzelemmel zárt az Audi Q2 az Automotive Brand Contest alkalmával, a kompakt SUV-modell az Exterior Premium Brand kategóriában nyerte el a Best of Best kitüntetést.

Hirdetés

Az új Audi Q2 sokszög-alakzatok jellemezte formavilága újszerű stílussal gazdagítja a négykarikás márka formai nyelvezetét. Elejét a magasra emelt, nyolcszögletű Singleframe hűtőrács határozza meg. A rácsozat szerkezete szintén a sokszög-téma variációja, akárcsak a két nagyméretű, határozottan kiformált légbeömlő nyílás. Hátul megnyújtott tetőlégterelő és alsó védőlemezt idéző diffúzorelem gondoskodik a dinamikus lezárásról.

A Q2 oldalán szintén a sokszög-elemek sajátos játéka kelt vonzó összhatást. Az oldalablakok sávja alatt az erőteljes vállöv két egymással párhuzamosan futó élre nyílik szét, amelyek hatszögletű, homorú felületet fognak közre. Az autó oldalának ugyancsak homorú alakja a kerekeket, s ezzel a kompakt SUV-modell quattro-karakterét hangsúlyozza.

– Modellspecifikus dizájnelemekkel kiegészített, hangsúlyosan geometrikus formai nyelvezetet alakítottunk ki az Audi Q2 számára – emelte ki Marc Lichte, az Audi vezető formatervezője. – Így egyéni karakterrel jelenhet meg a Q-családban.

Az új Q2 elismerése mellett az Audi további kilenc kategóriában jeleskedett. A prémiummárka így többek között az új Audi TT RS* OLED-technikájú hátsó lámpáiért („Parts & Accessoires” kategória), virtuális műszaki kommunikációjáért („Corporate Publishing” kategória) és az Audi A4 egész Németországra kiterjedő piaci bevezetéséért („Events” kategória) ugyancsak elnyerte a „Winner” kitüntetést.

A Német Formatervezési Tanács által szervezett Automotive Brand Contest az autós szakma legtekintélyesebb formatervezői versenyei közé tartozik. A díjátadót 2016. szeptember 29-én, Párizsban tartják.

Kiemelt Partnereink