Gyártók Autopro-teszt: láblendítésre nyílik a csomagtérajtó

Autopro-teszt: láblendítésre nyílik a csomagtérajtó

Beck András | 2020.02.15 08:20

Autopro-teszt: láblendítésre nyílik a csomagtérajtó

Fotó: B. A.

A SUV-modell Opel Grandland X 1,5 D hat liter körüli üzemanyaggal is beéri száz kilométerenként, pedig méretes autóról van szó. A csomagtérbe egy jó hosszú nyaralás kellékei is elférnek. Az ergonomikus ülések pedig még tanúsítvánnyal is rendelkeznek.

A néhány száz kilométeres tesztúton átlagosan 6,2 liter gázolajat fogyasztott az 1,5-ös dízelmotorral szerelt Opel Grandland X 1,5 D SUV a főleg országúton vezető tesztúton. A 130 lóerős (96 kilowatt) teljesítményű, 1499 köbcentiméteres motor 3750-es fordulatszámon adja le a maximális teljesítményt. A 300 newtonméteres legnagyobb nyomatékra 1750-es fordulatszámon képes az autó, amelyhez egy hatfokozatú kézi váltót társítottak. A főtengely 90-es tempónál 1500-at, autópályán, 130 kilométer/órás sebességnél 2300-at forog.

Tizenegy másodper százig

A Grandland X saját tömege 1360 kilogramm, az össztömeg 2000 kilogramm. A maximális vontatható tömeg fék nélkül 600 kilogramm, fékkel 1500 kilogramm. A végsebesség 192 kilométer/óra, az óránkénti 100 kilométeres sebességet 10,9 másodperc alatt éri el ez az Opel. Az 1,6 méter magas és tükrökkel együtt 2,1 méter széles autó hosszúsága 4,5 méter, a tengelytáv 2675 milliméter. A méretes Grandlandben három felnőtt is kényelmesen utazhat hátul. A méretes panorámatetőn keresztül pedig gyönyörködhetnek az égboltban.

Kényelmesen nyitható és méretes csomagtér

A csomagtérajtó láblendítéssel nyitható, ha a kulcs a zsebünkben van, becsukni egy gomb megnyomásával lehet az alaphelyzetben 514 litere csomagtartót. A hátsó ülések ledöntésével ez 1652 literig bővíthető. A hátsó ülésig 87 centiméter a csomagtartó hossza, a szélessége 105 centiméter, míg a magassága 87 centiméter.

Ergonomikus ülések

A vezetőhelyen minden kézre esik és kényelmes az ülés. Az ergonomikus Active első ülések az AGR (Aktien Gesunder Rücke, különböző egészségügyi szakterületek szakértőiből álló független vizsgálóbizottság) független német ergonómiai kiválósági központ tanúsítványával rendelkeznek. A könyöktámaszba vezeték nélküli telefontöltő került, a középkonzol alsó részében USB csatlakozó és 12 voltos csatlakozó is helyet kapott. A klíma gyorsan leszedi a párát, a fűthető szélvédővel csak egy gombnyomás, és a jég pillanatok alatt leolvad.

A kényelem mellett a biztonságot is növeli a távolságtartó tempomat, amely több fokozatban állítható. A navigáció pontos és jól kezelhető, a kesztyűtartó pedig méretes.

Kiemelt Partnereink