Gyártók Átszabná „frusztráló” beltereit a VW

Átszabná „frusztráló” beltereit a VW

autopro.hu/V.M. | 2023.06.21 14:19

Átszabná „frusztráló” beltereit a VW

A 2024-ben érkező új Tiguan műszerfala | Fotó: Volkswagen Newsroom

Thomas Schäfer, a VW márka vezérigazgatója ígéretet tett arra, hogy átszabják autóik belsőtereit annak érdekében, hogy „a sok kárt okozó” és kritizált elemeket eltávolítsák.

Hirdetés

A márkavezető az új generációs Tiguan belterére úgy hivatkozott, mint ami előrevetíti, hogy a VW jövőbeli autóinak belsejében mire is számíthatnak a vásárlók.

Az új Tiguan esetében az infotainment központi kijelzője egy nagyméretű érintőképernyő, és nem találkozni sok fizikai gombbal. Ugyanakkor a változás így is nyilvánvaló, ugyanis a sokat kritizált elemek, mint a megvilágítatlan klímakapcsoló csúszkák és a haptikus kormánykerék kapcsolók hiányoznak. Helyettük a középkonzolon egy forgó kapcsolót helyeztek el, amivel többek között a hangerőt lehet állítani.

Az új Tiguan bemutatóján Schäfer az Autocarnak nyilatkozva elárulta, hogy a változtatások a kritikákra reagálást, és autóik könnyebben kezelhetővé tételét célozzák.

Diess alatt romlottak el a dolgok

Schäfer a volt VW-vezér, Herbert Diess alatt bevezetett beltéri dizájnról azt mondta, hogy az „egyértelműen sok kárt okozott”, és „frusztrálttá” tette a vásárlókat. „Ezért aztán rengeteg időt szánunk arra, hogy igazán szisztematikusan végiggondoljuk, melyek azon funkciók, amikért egy vásárló általában nyúl egy autó használatakor.”

Schäfer hozzátette, hogy a Volkswagenek vásárlói beülés után azonnal tudhatták mit hol kell keresni az intuitív dizájn miatt, és a mostani módosításokkal érzése szerint sikerült visszatérni azt ezt lehetővé tevő elrendezéshez.

Az új Tiguan után az új Passatban és a Golf jövőre érkező ráncfelvarrott változatában fog először visszaköszönni az új beltéri dizájn, mely szerint a 2025-ban érkező ID.5 belsőterét is tervezik.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink