Gyártók Átmenetileg felfüggeszti termelését a német Tesla

Átmenetileg felfüggeszti termelését a német Tesla

autopro.hu/D.Á. | 2022.07.05 14:19

Átmenetileg felfüggeszti termelését a német Tesla

Fotó: Twitter/ElonMusk

A tervek szerint július 11-től 22-ig állni fognak a Giga Berlin gyártósorai. Az indok termelésoptimalizálás, amelytől a ciklusidők megfeleződését várja a Tesla a jövőben. Mindeközben az amerikai Austinban a gyártó kérvényt nyújtott be Giga Texas gyárának bővítésére.

Hirdetés

A Berlin melletti gigagyár ideiglenes leállítása már egy ideje tervben volt, de annak idejére csak most derült fény. Az átalakításokat a gyártósorokon a sokkal gyorsabb termelés érdekében eszközölik. Az optimalizált rendszerekkel és folyamatokkal a jelenlegi 90 helyett augusztustól 45 másodperces ciklusidőkkel fog dolgozni a gyár, miután lezajlottak a július 11-én kezdődő, 22-ig tartó munkálatok.

Jelenleg állásokat is hirdet a gyár, de ez egyes források szerint nem egy éjszakai műszak indítása miatt szükséges, hanem mert a lecsökkenő ciklusidők miatti nagyobb kapacitás extra munkaerőt kíván meg a termelés számos pontján. A jelenlegi és jövőbeli dolgozók augusztustól hat százalékkal magasabb fizetésre számíthatnak Grünheidében, de az emelés a menedzsment bérére nem érvényes.

Bővül a Giga Texas

A másik új Tesla-gyárban, az áprilisban megnyitott Giga Texasban bővítést tervez a Tesla. Elindították az engedélyeztetési eljárást Austinban egy új épület felhúzására a gyár területén, amely egyes források szerint nagyjából 46.450 négyzetméteres alapterületű lesz. Ebben az épületben két új összeszerelősort terveznek kialakítani, de az ezeken készülő modellek kilétére még nem derült fény — írta meg az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink