Gyártók Átcsoportosítja a Ford önvezető üzletágát

Átcsoportosítja a Ford önvezető üzletágát

autopro.hu/Sz.F. | 2018.08.02 06:30

Átcsoportosítja a Ford önvezető üzletágát

A Ford Motor Company a közelmúltban bejelentette, a Ford Autonomous Vehicles LLC megalapítását. Az új szervezet célja az AV-üzletág lendületbe hozása, valamint a piaci lehetőségek teljesebb kiaknázása.

Hirdetés

A vállalat átcsoportosítja önvezető jármű üzletágát a Ford Autonomous Vehicles LLC-be. Idetartozik az önvezető járművekkel kapcsolatos kutatás és fejlesztés, a rendszerintegráció, az AV-fuvarozás, mint szolgáltatás fejlesztése, a felhasználói tapasztalatok gyűjtése, illetve az üzleti stratégia és az üzletfejlesztési csapatok is. A harmadik féltől érkező befektetések befogadására is alkalmas új vállalat székhelye a Ford detroiti Corktown campusán lesz.

A Fordnak a vállalat pittsburghi székhelyű, önvezető rendszerek fejlesztésével foglalkozó partnerében, az Argo AI-ben meglévő üzletrésze is a Ford Autonomous Vehicles LLC tulajdonába kerül. A Ford 2023-ig 4 milliárd dollár befektetését tervezi az AV-tevékenységekbe, beleértve az Argo AI-re fordítandó egymilliárd dollárt is.

A Ford Autonomous Vehicles LLC vezérigazgatójává Sherif Marakbyt, a Ford önvezető járművekért és villamosításért felelős alelnökét nevezték ki, aki a Marcy Klevorn (a Ford ügyvezető alelnöke, és a Mobility elnöke) által vezetett igazgatóságnak tartozik beszámolási kötelezettséggel.

Az önvezető járműplatformon és a mobilitási megoldásokon dolgozó csapatok közti szorosabb kapcsolatnak köszönhetően lehetővé válik az önvezetés előtti és utáni járművek világában egyaránt virágzó üzletágak gyorsabb kifejlesztése.

Itt az idő arra, hogy önvezető járműplatformunkat egyetlen csapatba vonjuk össze, ezzel a legjobb helyzetbe hozva magunkat a jövőbeni üzleti lehetőségek kihasználásához mondta Jim Hackett, a Ford Motor Company elnök-vezérigazgatója.

Az átalakulás következtében a Ford járművek egyes modelljeiben több lesz a közös alkatrész, és 20 százalékkal lerövidül majd a termékfejlesztésre fordított idő. Ennek segítségével közel 7 milliárd dollárt takaríthat meg a cég a tervezési-fejlesztési tevékenységek terén. A vállalat célja az, hogy öt éven belül a leghatékonyabb termékfejlesztési szervezettel rendelkező, teljes palettát kínáló autógyártóvá váljon.

Kiemelt Partnereink