Gyártók Átalakult a Renault és a Nissan szövetsége

Átalakult a Renault és a Nissan szövetsége

autopro.hu/P.B. | 2023.11.09 11:19

Átalakult a Renault és a Nissan szövetsége

Fotó: Renault Media

November 8-án életbe lépett a Renault-Nissan-Mitsubishi Szövetség átalakított verziója: a Renault 15 százalékra csökkentette részesedését a Nissanban a korábbi mintegy 43 százalékról, ezzel egyenrangúvá tette a kapcsolatot - 15-15 százalékos lesz a kereszttulajdonlás a két cégben.

„A szövetség következő fejezete a régóta fennálló partnerség alapjaira épül, és maximalizálja az értékteremtést a szövetség minden egyes tagja számára” – áll a gyártók közös közleményében.

Ahogyan akkor az autopro.hu is beszámolt róla, a Nissan és a Renault júliusban állapodott meg a az új struktúra feltételeiről, miután az év elején Londonban bemutatták partnerségük átalakításának terveit.

Több pénz jut az e-autókra

A megállapodás értelmében a Nissan kötelezettséget vállalt arra, hogy stratégiai befektetői szerepével összhangban 600 millió eurót fektet be a Renault Ampere nevű, elektromos autók fejlesztésével foglalkozó részlegébe, és helyet kap a vállalat igazgatótanácsában.

A Reuters értesülései szerint a Mitsubishi beleegyezett abba is, hogy 200 millió euróig terjedő összeget fektet be az Amperébe. Az elektromos autókkal foglalkozó részlegét a Renault jövő tavasszal kívánja a tőzsdére vinni.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink