Gyártók Áremeléssel ért el komoly profitot a Maruti

Áremeléssel ért el komoly profitot a Maruti

autopro.hu/P.B. | 2022.05.02 09:19

Áremeléssel ért el komoly profitot a Maruti

Fotó: facebook.com/MSArenaOfficial

India legnagyobb autógyártója, a Maruti felülmúlta a negyedéves haszonkulcsra vonatkozó becsléseket. A jó számokat a komoly áremeléseknek és a marketingen való spórolásnak köszönheti a vállalat.

Hirdetés

A Refinitiv IBES adatai szerint a Maruti nyeresége 18,39 milliárd rúpia (240,81 millió dollár) volt a március 31-ével zárult három hónapban, szemben az egy évvel korábbi 11,66 milliárd rúpiával. Az elemzők 14,74 milliárd rúpiás nyereségre számítottak, azaz a cég felülmúlta a várakozásokat.

A társaság részvényenként 60 rúpia osztalék kifizetését is javasolta, kiemelve, hogy ez egy egyszeri gesztus.

Áremelésekkel a profitért

Az autógyártók világszerte emelik az áraikat, hogy ellensúlyozzák a chiphiány és az egyéb alkatrészek kiesésének hatásait, valamint az energiaárak emelkedését. A Maruti egy év alatt ötször emelt árat, ezzel párhuzamosan csökkentette a marketingköltségeit – írja a Reuters.

A Maruti a legnagyobb indiai gyártó, az országban eladott minden második autó a céghez köthető. A Maruti többségi tulajdonosa a japán Suzuki.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink