Gyártók Állást keres a Daimler vezetője

Állást keres a Daimler vezetője

autopro.hu/Sz.K. | 2018.12.24 05:01

Állást keres a Daimler vezetője

Dieter Zetsche, a Daimler vezérigazgatója idén utoljára köszönti karácsony alkalmából dolgozóit. Az ötperces videóban többek között Joachim Löw és Lewis Hamilton is feltűnik.

Hirdetés

Videóban köszöntötte a Daimler vezérigazgatója a konszern nagyjából 300 ezer alkalmazottját. A posztjától jövő évben megváló Dieter Zetsche, a humoros megnyilvánulásairól ismert autógyártó-vezér ebben az utolsó hivatalos videóban különösen sokat viccel.

Zetsche az ötperces kisfilmben álláskeresőt játszik, aki a vezérigazgatói posztjáról visszalépve új munka után néz. Azonban mik az erősségei? A tervezés, az autók összeszerelésekor szükséges kézügyesség, vagy épp a motorsport? A videó végén kiderül, hogy melyik állást fogadja el Zetsche.

Dieter Zetsche utolsó karácsonyi köszöntője Daimler-vezérként

A kisfilmben Zetsche elábrándozik azon, melyik hivatás állna hozzá legjobban. De még Lewis Hamilton is beszól neki, hogy nem az autóversenyzés lesz a megfelelő szakma számára. Ekkor felhívja Joachim Löw német szövetségi kapitányt, aki elmondja neki, hogy habár megfelelő a fizikuma, határozott a kiállása, és valódi vezető személyiség, Timo Werner, a Lipcse csatára még mindig gyorsabb nála a pályán. Zetsche azért nem marad állás nélkül, munkaadójának már csak egy kérdése van: van-e tapasztalata a rénszarvasokkal?

A videó csattanója, hogy Zetsche a Mikulás posztját fogja átvenni, mivel az öreg, szakállas úr a felügyelőbizottságban kapott helyet, és ezt az ajánlatot nem utasíthatta vissza. A vezérigazgató karácsonyi jókivánságai után a videó azzal zárul, hogy a Mikulás egy jókora köteg kívánságcédulát nyom a kezébe, ezután már az ő dolga lesz a kívánságok teljesítése.

A Zetsche karácsonyi videói iránt rajongóknak az ideit nagyon alaposan meg kell nézniük, ugyanis ez az utolsó ilyesfajta kisfilm. Zetsche jövőre visszavonul az aktív üzleti élettől, mivel két évre elfoglalja a vállalat felügyelőtanácsának elnöki székét. Helyére a svéd Ola Källenius érkezik. Zetsche egyébként csak a Daimler 2019-es rendes évi közgyűlésén lép át a felügyelőbizottság élére.

Kiemelt Partnereink