Gyártók Alaposan átszervezi gyártását az Opel

Alaposan átszervezi gyártását az Opel

autopro.hu/B.B. | 2017.01.02 06:30

Alaposan átszervezi gyártását az Opel

Két németországi üzem is stabil, kiszámítható keresletet biztosító modellnek örülhet, ezzel megszűnnek a korábbi bizonytalanságok. Spanyolország sem marad változás nélkül.

Hirdetés

Bár két típus gyártását elveszítik, mégiscsak örülhetnek az Opel eisenachi üzemében dolgozók: 2019-től ugyanis itt készül majd a Mokka, az a SUV modell, amely mostanában alaposan pörgeti a gyártó eladásait. A változtatással megszűnnek a korábbi bizonytalanságok, amelyeket a még a brexit-szavazás miatt elrendelt rövidített munkaidő okozott. A termelési módosítások tervét többek között az IG Metall is üdvözölte.

Az Automobilwoche szerint az Opel 16,5 ezer németországi alkalmazottja közül 1800 dolgozik Eisenachban. A hamarosan itt készülő Mokka piaci megjelenése óta 670 ezer eladott példánynál jár, megújult verziójára egy fél év alatt további százezer rendelés érkezett, amivel összesítve a gyártó harmadik legfontosabb modellje.

A mostani eisenachi terméknek számító Corsa és Adam modellek gyártása 2019-ben Spanyolországba, Saragossa városának Opel-gyárába. kerül. Az ottani üzemben ezzel tovább javul mind a logisztikai hatékonyság, mind a szinergiák kihasználása.

Az Opel másik fontos bejelentést is tett: egy jövőbeli, a Mokkán felül tervezett, annál nagyobb SUV gyártása a cég központi, rüsselsheimi üzemében készülhet majd. A jövevénynek egyelőre még a neve sem ismert, de azt már tudni, hogy az öt méter hosszú gép 2019-es megjelenése után a németek komoly szerepet szánnak neki az amerikai piacon.

Kiemelt Partnereink