Gyártók Akkuhiba miatt hívják vissza az elektromos Hummereket

Akkuhiba miatt hívják vissza az elektromos Hummereket

autopro.hu/Ó.B. | 2022.10.28 15:23

Akkuhiba miatt hívják vissza az elektromos Hummereket

Fotó: GMC Pressroom

A 2022-es és 2023-as évben gyártott GMC Hummer EV modellekből több mint 700 darabot hívnak vissza mivel egy gyártási hiba miatt víz szivároghat az akkumulátorba. A General Motors a visszahívással egyidejűleg a kiszállításokat is felfüggesztette, és még nem találta meg a probléma megoldásának módját.

Hirdetés

Az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) visszahívási kampánya 735 Hummer EV és 89 BrightDrop Zevo 600 furgonra terjed ki. Ezt a két járművet ugyanaz a probléma érinti: „Egyes járművek nagyfeszültségű akkumulátorcsomagjának burkolata esetleg nem volt megfelelően lezárva" – jegyzi meg a GMC, hozzátéve, hogy „lehetséges, hogy a burkolatán lévő karimák nincsenek megfelelően alapozva vagy elektromos bevonattal ellátva".

A GMC azt mondta az NHTSA-nak, hogy három elektromos autót talált ezzel a problémával: egy belső tesztjárművet, amely áramellátása megszakadt vezetés közben, és kettő, az ügyfelek tulajdonában lévő járművet, amelyek nem indultak el. A cég becslései szerint a visszahívott elektromos járműveknek csak körülbelül egy százaléka érintett.

A GMC 2022 októberében kezdte értesíteni a kereskedőket a visszahívásról, és a tervek szerint 2022. november 28-án kezdi meg a tulajdonosokkal való kapcsolatfelvételt. Időközben a cég arra is kérte a kereskedőket, hogy ne kíséreljék meg saját maguk orvosolni a problémát, amire eddig nem találtak megoldást.

Nem az első eset

Az Autoblog cikke szerint Hummer EV-nek nem ez az első vízzel kapcsolatos problémája. 2022 augusztusában a General Motors önként visszahívott 424 darab Hummer EV-t és Zevo 600-at egy nagyfeszültségű csatlakozó miatt, amely idő előtt korrodálódhat. A probléma miatt víz szivárgott az akkumulátorcsomagba, és tömítőanyagot kellett felvinni a csatlakozóra.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink