Gyártók Akár engedélyek híján is újraindulna a Fiat Chrysler egyik olaszországi gyára

Akár engedélyek híján is újraindulna a Fiat Chrysler egyik olaszországi gyára

autopro.hu/V.M. | 2020.04.22 15:19

Akár engedélyek híján is újraindulna a Fiat Chrysler egyik olaszországi gyára

Fotó: Fiat Chrysler Automobiles EMEA Press

A Fiat Chrysler április 27-én tervezi újrakezdeni a Ducato kishaszonjárművek gyártását a közép-olaszországi Sevel üzemében, még egy héttel a kijárási tilalom feloldása előtt.

Hirdetés

Az olasz-amerikai vállalat azt az olaszországi rendelkezések által biztosított lehetőséget tervezi kihasználni, mely a létfontosságú szektorokhoz kötődő cégek számára lehetővé teszi az újraindulást. A más olasz egységekhez hasonlóan március közepe óta zárva tartó Sevel újraindulása maga után vonná az alkatrészek termelésének megkezdését is az autógyártó négy másik olaszországi üzemében.

A Fiat Chrysler a helyi hatóságokhoz fordul engedélyért, emellett az állami szerveket is értesíti szándékáról. A koronavírus ellenében hozott állami intézkedések értelmében, jövő hét hétfőn akkor is elindulhat a termelés, ha a hivatalos engedély még nem került kiállításra.

A tervekről már a szakszervezeteket is tájékoztatták, akik pedig arra szólították fel az olasz kormányt, hogy határozzon meg irányelveket az autógyártó egységeinek újranyitására vonatkozóan. Ezenkívül találkozni akarnak a Fiat Chrysler képviselőivel, hogy ellenőrizhessék azon óvintézkedések meglétét, melyekről még a hónap folyamán korábban állapodtak meg.

Bővítették a tőketartalékokat

A Reuters továbbá arról is hírt adott, hogy a vállalat nemrég felhasználta a 6,25 milliárd eurós hitelkeretét, hogy növelhesse pénzügyi tartalékait. A 2015 óta rendelkezésre álló hitelkeretből lehívott összeg azt a másfél milliárdot egészíti ki, melyet még korábban más hitelkeretekből vontak le.

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a Fiat Chrysler előzőleg 3,5 milliárd euróval növelte hitelkeretét.

A koronavírus más gyártókat is pénzügyi tartalékaik növelésére kényszerít. Nem sokkal korábban a legnagyobb amerikai autógyártó, a General Motors egy 364 napig felhasználható, 1,95 milliárd dolláros hitelkeret felállításáról kötött szerződést, támogatandó a pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó üzletágát, a Ford pedig 8 milliárd dollár értékben bocsátott ki adósságkötvényeket.

Kiemelt Partnereink