Gyártók A zöld hazai céges flottákért dolgozik a BMW

A zöld hazai céges flottákért dolgozik a BMW

autopro.hu | 2023.07.14 08:19

A zöld hazai céges flottákért dolgozik a BMW

Fotó: BMW PressClub Magyarország

Az elektromobilitás terén vezető szerepre törő BMW Group hazai képviselete hat nagyvállalat és hat darab tisztán elektromos, illetve plug-in hibrid BMW modell bevonásával tesztelte vállalati környezetben modellkínálatát és partnerével, a Parkl Digital Technologies parkolás és töltésszolgáltatóval a cégek járműtöltési lehetőségeit.

A 2030-ra minden második autóját elektromos hajtással átadni készülő BMW Group a hálózatról tölthető modellpalettájának folyamatos fejlesztése mellett kiemelt figyelmet fordít annak az infrastruktúrahálózatnak a megteremtésére is, mellyel ügyfelei kényelmesen, fenntartható módon és hatékonyan vehetik igénybe az elektromos modelljeiket. A bajor prémiumgyártó nevéhez ezen kívül olyan szemléletformáló kezdeményezések is fűződnek, amelyek révén mind a lakossági, mind a vállalati ügyfeleik otthonosan érezhetik magukat az elektromos autózás világában. A BMW Group e célok jegyében indította útjára vállalati ügyfelei számára 2020-ban a Going Green at Work programot, mely tesztvezetési lehetőséget biztosított céges ügyfeleknek és az akkor elérhető nyilvános töltési megoldások működésébe is betekintést nyújtott.

Az elektromos autózás térnyerését követve – a BMW Group tavaly a piaci átlagot meghaladva 119 százalékkal növelte elektromos modelljeinek értékesítését Magyarországon a megelőző évhez képest, azaz a regisztrált modelljeinek már a negyede elektromos meghajtású – a Going Green at Work program idén folytatódott. A bajor prémiumgyártó hazai képviselete a program második felvonásában fokozott figyelmet szentelt a töltési megoldásoknak, így a BMW Charing nyilvános töltési megoldások mellé bevonta a programba az otthon és irodai töltést kínáló partnerét, a Parkl-t is, hogy az elektromobilitást teljeskörűen vizsgálhassák vállalati környezetben. A programhoz a BMW Group hat vállalati ügyfele csatlakozott. A Parkl közreműködésével a BMW Group felmérte a programban résztvevő partnerek irodái által nyújtott töltési lehetőségeket és megoldásokat keresett az elektromos töltőállomások, valamint a teljesítménymenedzsment kialakítására, a személyre szabható töltésmenedzsment szoftverrel egyetemben.

Elektrifikált modellekből nincs hiány

A BMW Group elkötelezett a technológiai nyitottság mellett – az elektromos átállás folyamatában már most elérhető minden modellkategóriában plug-in hibrid vagy akár teljesen elektromos hajtású megoldás is, mindenkinek a megfelelő változatot kínálva – így a vállalatok számára is változatos modellekből álló flottát alakított ki. A vállalatok többsége négy tisztán elektromos meghajtású – BMW iX1 xDrive30, BMW iX3, BMW iX xDrive50 és BMW i7 – és két plug-in hibrid modell – BMW 230e xDrive Active Tourer és BMW 330e xDrive Touring – révén ismerkedhetett meg az elektromobilitással.

„A tesztek során két hónap alatt az autók több mint 12 ezer kilométert tettek meg tisztán elektromos üzemben, amihez összesen 2481 kilowattóra áramot használtak fel. Ebből a tesztek során a rendelkezésre bocsájtott töltőkártyákkal összesen 1133 kilowattóra áramot töltöttek az autókba a partnerek nyilvános töltőállomásain. Ezeken a töltőpontokon a fenntarthatóság jegyében a BMW Charging vállalja, hogy a töltésekkel megegyező mértékben zöldáramot táplál be a hálózatba, minden töltési folyamat után. A Going Green at Work aktivitásunk minden, a programban résztvevő partnernél osztatlan sikert aratott, így bízunk benne, hogy egyre több vállalati ügyfél flottájában jelennek majd meg elektromos és plug-in hibrid modelljeink” – mondta el Reindl Dániel, a BMW elektromobilitásért felelős vezetője a program kapcsán.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink