Gyártók A VW többségi részesedést szerezne a Europcarban

A VW többségi részesedést szerezne a Europcarban

autopro.hu/Sz.N. | 2021.06.25 11:21

A VW többségi részesedést szerezne a Europcarban

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen megerősítette, fontolgatja, hogy többségi részesedést vásároljon az autóbérléssel foglalkozó Europcarban. Az autógyártó új lehetőségeket szeretne kiaknázni az autóbérlés terén, mivel úgy tapasztalja, hogy egyre erősödik a trend, mely szerint a fogyasztók inkább bérelnek, mintsem birtokolnak autókat.

Hirdetés

A Volkswagen elmondása szerint az Attestorral és a Pon Holdingsszal befektetőkkel együtt tervezné a potenciális ügyletet, habár a fontolgatások nagyon korai szakaszban járnak, és nem született még döntés.

Vállalati források megerősítették a Reutersnek, hogy egy évvel ezelőtt, a VW visszavásárolta volna a Europcart, melyet 2006-ban adósságokkal együtt 3,94 milliárd dollárért adott el az Eurazeo francia befektetőnek.

Az Europcar szerdán az ajánlattevő megnevezése nélkül közölte, hogy elutasított egy vételi ajánlatot, mondván, hogy a részvényenként kínált 0,44 euró túl kevés.

Az autóbérlő vállalatra komoly ütést mért a koronavírus-járvány, mely során teljesen összeomlott a turizmus.

Több ötlet rejlik még a VW tarsolyában

A Volkswagen elmondása szerint a Europcar felvásárlása csupán egy a számtalan befektetési opció közül, melyeket a vállalat vizsgál, hogy biztosítsa hosszú távú mobilitási vízióját és erősítse termék és szolgáltatási portfólióját.

Vállalati források elmondták, a VW számára előnyös lenne, hogy használhatná a Europcar bérállomási hálózatát, ezáltal pedig a különböző mobilitási lehetőségeket szélesebb körben biztosíthatna.

A Bloomberg hírügynökség már arról számolt be, hogy a Europcar elutasította a Volkswagen 2,6 millió dolláros vételi ajánlatát.

Kiemelt Partnereink