Gyártók A VW beszáll a magyar fociba

A VW beszáll a magyar fociba

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2015.06.24 09:45

A VW beszáll a magyar fociba

Együttműködési megállapodást kötött a Volkswagen autógyár magyarországi fő kereskedelmi partnere, a Porsche Hungária Kft. és a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető Diósgyőr FC Kft.

Hirdetés

A szerződés alapján a DVTK egy évre 26 darab személygépkocsit kap térítésmentes használatra (ennek összegszerűségét az autós cég vezetője közel 100 millió forint körülinek nevezte), a VW pedig a klub különböző reklámfelületein jut megjelenéshez (többek között a mezen is) - számolt be a bejelentésről a boon.hu.

Miskolc alpolgármestere, Kiss János ennek kapcsán Montecuccoli mondását idézte, mely szerint ,,A háborúhoz három dolog kell: pénz, pénz, pénz.”, majd megjegyezte: bár a labdarúgócsapatok nem vívnak háborút, de a focihoz is jól jöhet a pénz, a pénz, a pénz. Szerinte a labdarúgás társadalmi megítélésén javítani kell, a piaci szereplők véleményét jó irányba kell változtatni, ezért fontos olyan világmárkák csatlakozása, mint a VW.

(Fotó: Demkó Norbert, dvtk.eu)

Elhangzott: az autókat a játékosok, a szakmai stáb tagjai, illetve a klub dolgozói kapják használatra. Eppel János, a Porsche Hungária ügyvezetője felidézte, hogy a magyar labdarúgással 5 éve kezdtek el foglalkozni. Azért nem korábban, mert átláthatatlan jogi, pénzügyi viszonyok jellemezték a sportágat. A cég vezetője közölte, részükről a támogatás nincs eredményhez kötve.

Kiemelt Partnereink