Gyártók A Volkswagen is csatlakozott az Uber elektromos projektjéhez

A Volkswagen is csatlakozott az Uber elektromos projektjéhez

autopro.hu/D.Á. | 2020.09.30 11:20

A Volkswagen is csatlakozott az Uber elektromos projektjéhez

Fotó: Uber Newsroom

Az Uber szeptemberben bejelentette, 2040-re zéró emisszióval kívánnak működni, így sofőreik autóinak tisztán elektromosnak kell lenniük, ezt az elképzelést pedig több gyártó mellett mostantól az a Volkswagen is támogatja, amely jelentős befektetésekkel törekszik piacvezetővé válni az elektromos mobilitás terén. Az Uber Green kísérleti koncepció által a felek értékes tapasztalatokat nyerhetnek az elektromos mobilitás későbbi fejlődéséhez, miközben javíthatják a nagyvárosok levegőminőségét.

Hirdetés

Az Uber egy technológiai vállalat, amely a világ számos pontján olyan alternatív szállítási módszereket kínál felhasználóinak, mint a személy- és áruszállítás, ételkiszállítás, melyeket 2040-re tisztán elektromosan terveznek működtetni. A regisztrált felhasználók telefonos applikáción keresztül rendelhetik meg a szolgáltatásokat 69 ország több mint 10 ezer városában, köztük számos német nagyvárossal. A Volkswagen az induló közös berlini projekthez e-Golfokat – tervek szerint száznál is többet – fog használni, amelyek a saját We Share autómegosztó szolgáltatásuk állományát is alkotják 2018 óta.

Mindenki jól jár

Christoph Weigler, a német nyelvű Uber területi vezetője örül a Volkswagen csatlakozásának. Szerinte a gyártó elektromos járművei remek összhangban vannak az Uber Greennel, a sofőr partnereknek gazdaságilag vonzó alternatívát képezhetnek a hagyományos autók helyett. Weigler és cége tapasztalatai szerint az emberek jelentősen nyitottabbak a tisztán elektromos autók felé, miután először utaztak egyben.

Holger B. Santel a VW sales & marketing vezetője elmondta, az együttműködés során hozzájárulnak a városok jobb levegőjéhez a lokálisan karbonsemleges járművek által, továbbá azok nagy kihívást jelentő, folyamatos használata során értékes tapasztalatokat nyerhetnek a későbbi autók fejlesztéséhez.

Komoly célok

A VW terve, hogy 2022-re minden fő járműszegmensben kínáljon elektromos alternatívát. Hogy globális piacvezető legyen az elektromos mobilitás terén, a Volkswagen a teljes konszernen belül 33 milliárd eurót fektet be 2024-ig. Ebből 11 milliárdot csak a VW márkára fordít, amely 2025-ig másfél millió elektromos autót fog legyártani.

Kiemelt Partnereink