Gyártók A Tesla vezető tisztviselője távozott a Luminarhoz

A Tesla vezető tisztviselője távozott a Luminarhoz

autopro.hu/H.J. | 2021.04.27 06:19

A Tesla vezető tisztviselője távozott a Luminarhoz

Fotó: twitter.com/luminartech

Érdekes változás történt a Tesla és a Luminar háza táján – a lidar szenzorokat erősen kritizáló Tesla vezér, Elon Musk megbízott főtanácsadóját, Alan Prescottot most a Luminar lézeres lidar szenzorokat gyártó vállalata vette fel, mint jogi főtisztviselőt.

A vállalat elmondása szerint Prescott megérti a működésbeli kihívásokat mind az autonóm vezetési térben, mind az autóiparban. A cég pedig teljes bizalommal támaszkodik meglátásaira és szakértelmére, miközben folyamatosan bővítik üzleti tevékenységüket, és felgyorsítják termékeik és kereskedelmi ütemterveik bővítését is.

A Luminar arra készül, hogy felgyorsítja csúcstechnológiás eszközeinek gyártását – a lépésre azt követően határozta el magát, hogy partnerséget kötött többek közt a Volvo Cars, a Daimler Trucks és a kínai SAIC vállalatokkal. A különböző látást segítő rendszerek, köztük a kamerák és radarok számára kritikus biztonsági faktort jelent a lidar azon képessége, hogy 3D-s pontfelhő térképeket készít a lézersugarak visszaverésének segítségével a környező objektumokról.

Mindenki számára biztonságos közlekedésre van szükség

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk szerint azonban a lidar-rendszerek felesleges és drága érzékelők, így a vállalata sem használja ezt a technológiát. Prescott távozására azt követően került sor, hogy az amerikai közlekedésbiztonsági szervek nyomozást indítottak a közelmúltban történt balesetek miatt – jelenleg azt vizsgálják, hogy a részlegesen automatizált Autopilot szolgáltatás bekapcsolódott-e akkor, amikor a balesetek bekövetkeztek.

Prescott elmondta, hogy a Luminar úttörő szerepet játszott a biztonság szempontjából kritikus technológiában. Éppen ezért az autóipari biztonság és az innováció elkötelezett szakembereként szeretné elősegíteni a Luminar új szintre emelését annak érdekében, hogy mindenki számára biztonságosabb legyen a közlekedés – olvasható a Forbes oldalán.

Kiemelt Partnereink