Gyártók A terv szerint halad, hamarosan kész a Tesla sanghaji gyára

A terv szerint halad, hamarosan kész a Tesla sanghaji gyára

autopro.hu/P.B. | 2020.09.14 06:18

A terv szerint halad, hamarosan kész a Tesla sanghaji gyára

Fotó: teslamotorsinc.sharepoint.com

Az amerikai elektromos autókat gyártó cég kínai gyárát a Model Y gyártásának felpörgetése miatt kell bővíteni. A projekt a terveknek megfelelően halad, ami azt jelenti, hogy október végén vagy november elején átadhatják az üzemet. Ez egyben lehetővé teheti azt is, hogy a Model Y gyártása már az idén megkezdődjön Sanghajban.

Hirdetés

Ahogyan arról korábban az autopro.hu is beszámolt, a Tesla az idei évben kezdte meg a Gigafactory 3 bővítését azért, hogy növelni tudják a Kínában rendkívül népszerű Model Y gyártási kapacitását. A munkálatok jól haladnak, így akár már az idén legördülhetnek az első autók az újonnan épített részleg gyártósorairól.

A Model Y két változata is rendelhető már Kínában, a hosszabb hatótávú autó ára 60.550 eurónak megfelelő mennyiségű jüan, míg a nagyobb teljesítményű modell ára 66.370 euró. A kiszállításokról egyelőre annyit tudni, hogy 2021-ben kezdődnek meg.

A Tesla gyárépítésekre költi a tőzsdei nyereségét

Szeptember eleje arról szólt a Tesla életében, hogy a részvényeinek felaprózása után is nőtt a gyártó tőzsdei értéke, majd végül ez a növekedés megtorpant. Így is nagyjából négymilliárd euró nyereséget termelt a Tesla számára a tőzsde, ezt az összeget a sanghaji gyár bővítése mellett a berlini Gigafactory építésébe forgatta be a vállalat - írja az electrive.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink