Gyártók A szoftverfejlesztésben látja a jövőt a Volkswagen

A szoftverfejlesztésben látja a jövőt a Volkswagen

autopro.hu/P.B. | 2021.06.11 06:19

A szoftverfejlesztésben látja a jövőt a Volkswagen

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagenekben hamarosan lehetővé válik, hogy a tulajdonosok a személyre szabott beállításaikat átvigyék az új autóikba, így nem kell a telepítéssel és a beállításokkal bajlódniuk. A fejlesztők szerint egyébként is egyre inkább a szoftverek határozzák meg, ki milyen autót akar.

Hirdetés

A Volkswagen olyan szoftverfrissítésen dolgozik, amivel a Volkswagen-tulajdonosok a saját, személyes beállításaikat, felhasználófelületüket és számlájukat tovább vihetik a következő (vagy éppen másik) autójukba. Azaz beállítanak valamit az egyik Volkswagenükben, és az a másikban is így lesz.

A vállalat bízik abban, hogy ezzel a megoldással például az autómegosztók szolgáltatásai is népszerűbbé válnak.

A Volkswagen egyébként is egyre inkább a moduláris szoftverek felé mozdul el: a legtöbb modellben ugyanolyan szoftvereket használnának, az extrák pedig egyfajta kiegészítőként jelennének meg – írja az Automobilwoche.

Korábban voltak hibák

A Volkswagen brand fejlesztési igazgatója, Thomas Ulbrich a szoftverfejlesztéseket nagyon fontosnak tartja marketingszempontból is. Mint fogalmazott, a jövőben már a különböző szoftverek alapján fognak választani maguknak autókat a vásárlók, nem a végsebesség lesz a főszempont.

Ulbrich elismerte, hogy eleinte voltak hibák a Volkswagen modelljeiben bevezetett szoftverekben, ám a felhasználók visszajelzései alapján ezeket hamar kiküszöbölték – sőt, a legtöbben nagyon elégedettek a Volkswagen szolgáltatásaival.

Kiemelt Partnereink