Gyártók A Suzuki lebeszéli dolgozóit a külföldi utazásokról

A Suzuki lebeszéli dolgozóit a külföldi utazásokról

Kuthi Áron | 2020.03.12 13:49

A Suzuki lebeszéli dolgozóit a külföldi utazásokról

A Magyar Suzukinál határozatlan időre törölték a külföldi üzleti utakat, de a külföldiek részvételét jelentő találkozókat is. A hazai partnereknek a gyár kapujánál nyilatkozatot kell kitölteniük. Az alkatrészellátásban nincs fennakadás, a termelés folyamatos, tudtuk meg az esztergomi vállalattól.

Hirdetés

A világ számos autógyártójához, beszállító vállalatához hasonlóan a Magyar Suzuki Zrt. is többféle intézkedést vezetett be a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására. Az autopro.hu érdeklődésére az esztergomi vállalat a következőkről tájékoztatott:

A Magyar Suzuki Zrt. a munkavállalók védelme és a folyamatos termelés biztosítása érdekében márciustól törölt minden külföldi üzleti utat, illetve olyan találkozót, amelyben más országból érkező partner is érintett lenne. Külföldi üzleti partnereink nem léphetnek be a gyár területére. A belföldi üzleti partnereink csak akkor jöhetnek be, ha a látogatást megelőző két hétben nem jártak más országban. Erről az érkezőknek nyilatkozatot is kell tenniük. Ezen felül igyekszünk az üzleti partnereinkkel történő személyes találkozók számát minimalizálni.

Előtérben az online ügyintézés

Arra ösztönözzük kollégáinkat, hogy telefonon vagy online intézzék a megbeszéléseiket. Azok a munkatársaink, akik külföldön jártak, hazaérkezésüket követően maszkot kellett viselniük két héten át. Jelenleg nincs olyan kollégánk, aki a betegség kapcsán érintett lenne. Arra kérjük munkavállalóinkat, fontolják meg a magáncélú külföldi utakat. Amennyiben valaki mégis elutazik, úgy a hazaérkezését követő két hétben a munkahelyen maszkot kell viselnie.

Vállalatunk területén eddig is lehetőséget biztosítottunk kézfertőtlenítésre munkatársaink számára. A megszokott pontokon kívül számos további helyen is elérhetővé tettük az antibakteriális kézfertőtlenítést. Külön felhívjuk a figyelmet a gyakori kézmosás fontosságára, valamint a megfelelő kézfertőtlenítési gyakorlatra. Folyamatosan figyeljük a kialakult helyzetet, és szükség esetén további intézkedéseket hozunk munkavállalóink egészsége védelmében.

Fennakadás nincs

A Magyar Suzuki Zrt.-nek jelenleg nincsenek alkatrészellátási problémái. A termelés Kínában újraindult, bár nem teljes kapacitással, de jelenleg a szállítás folyamatos. Európai viszonylatban sem okozott idáig a helyzet fennakadásokat a beszállításban. Folyamatos a termelés az esztergomi gyárunkban, ahol 3200 főt foglalkoztatunk.

Keresletcsökkenést a mai napig bezárólag nem tapasztaltunk, az exportpiacainkon eddig ki tudtuk szolgálni vevőinket, szállítással nem volt probléma, lemondás nem történt. Azt előre nem tudjuk megmondani, mi lesz a későbbiekben, ha változik a járványügyi helyzet és változnak az ezzel kapcsolatos intézkedések.

Kiemelt Partnereink