Gyártók A Nissan nem beszél külön e-divízióról

A Nissan nem beszél külön e-divízióról

autopro.hu/P.B. | 2022.05.16 12:17

A Nissan nem beszél külön e-divízióról

Fotó: Nissan USA

Egyelőre még nem lehet megmondani, hogy a Nissan is részese lenne annak a külön divíziónak, amit a Renault tervez létrehozni elektromos autói számára. A japán OEM szerint még nincs itt az ideje erről beszélni.

Hirdetés

Túl korai lenne megmondani, hogy a Nissan is leválasztja-e az elektromos járművek üzletágát, ahogyan azt szövetségi partnere, a Renault tervezi tenni – mondta a japán autógyár egyik vezető tisztségviselője május 13-án.

„Diverzifikált piaci portfóliónk miatt még túl korai ezt mérlegelni” - mondta Ashwani Gupta, a Nissan vezérigazgatója.

A francia autógyártó áprilisban közölte, hogy alaposan és komolyan vizsgálja az elektromos autók üzletágának leválasztását a belső égésű motorokkal foglalkozó résztől. Egy friss hír szerint őszre döntenek a kérdésben – számolt be róla korábban az autopro.hu.

Mit tegyen a Nissan?

A Renault 43,4 százalékos részesedéssel rendelkezik a Nissanban, amely viszont 15 százalékos szavazati jog nélküli részesedéssel rendelkezik a francia cégben - partnerség szerkezete régóta súrlódások forrása Japánban.

A szövetség tagjaként a Nissan támogatná a Renault törekvéseit – mondta Gupta újságíróknak, ám ennél bővebben nem reagált a felvetésekre – írja a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink