Gyártók A Mercedes-Benz eCitaroval villanyozza fel Hamburgot

A Mercedes-Benz eCitaroval villanyozza fel Hamburgot

autopro.hu/Sz.N. | 2020.08.19 07:23

A Mercedes-Benz eCitaroval villanyozza fel Hamburgot

Fotó: Daimler Media

A Hamburger Hochbahn AG tömegközlekedési vállalat keretmegállapodást kötött a Daimlerrel teljesen elektromos Mercedes-Benz eCitaro és új eCitaro csuklós buszok leszállítására vonatkozóan. A Hamburger Hochbahn AG-vel kötött keretszerződés fontos visszajelzés az eCitaro úton nyújtott komoly teljesítményét illetően és jelentős lépés a kibocsátásmentes városi közlekedés felé.

Hirdetés

A Hamburger Hochbahn AG tömegközlekedési vállalat keretmegállapodást kötött a Daimlerrel teljesen elektromos Mercedes-Benz eCitaro és új eCitaro csuklós buszok leszállítására vonatkozóan. A megállapodás annak az 530 felső határértékű kibocsátásmentes városi busz megrendelésére vonatkozó rekordmegrendelés része, melyeket 2021 és 2025 között szállít le a Hochbahnnak a német gyártó. A pontos mennyiséget és a kiszállítási határidőt a szerződésben határozzák meg.

„Örömmel jelentjük be, hogy új megállapodást kötöttünk a Hamburger Hochbahn AG-vel. Mindez igazolja az eCitaro kiváló gyakorlati alkalmasságát, hiszen Hamburgban már közel két éve használják a buszt rendszeres szolgáltatási műveleteik során. Hihetetlen boldogsággal tölt el bennünket, hogy teljesen elektromos városi buszainkkal hozzájárulhatunk a kibocsátásmentes helyi tömegközlekedés kialakításához és alacsony zajszint mellett hozzátehetünk a minőségi városi élet kialakításához” – mondta Till Oberwörder, a Daimler Buses vezetője. Henrik Falk, a Hochbahn igazgatótanácsának elnöke hozzátette: „Ezzel a beszerzéssel komoly lépést teszünk afelé, hogy teljes flottánkat környezetbarát járművekre cseréljük. Németországban most először határoztunk meg a fenntarthatósággal kapcsolatos kritériumot a tenderkiírás során. Mindezzel nem csupán helyi szinten, de globálisan is felelősségvállalást teszünk. Ez egy jelentős lépés a teljesen zöld mobilitás útján, illetve egy klímasemleges vállalat létrejöttéhez.”

A Hamburger Hochbahn AG a teljesen elektromos Mercedes-Benz eCitaro első sorozatgyártott modelljét 2018 novemberében vehette át, egy 20 eCitaro modellre vonatkozó beszerzés részeként. Ugyanebben az évben további 25 járművet rendelt a német vállalat.

Egyedülálló Németországban

Az eCitarot a Citaro városi busz alapjára gyártották, mely már számos alkalommal bizonyított. Ez az első és egyetlen olyan teljesen elektromos városi busz, melyet Németországban fejlesztenek és gyártanak. Számos tulajdonságának köszönhetően, kezdve az elegáns dizájntól, a kiváló hőszabályozó rendszerén át -mely minimalizálja a jármű energiafogyasztását-, egészen a barátságos, mégis funkcionális utasteréig, az eCitaro valóban egy lenyűgöző modell.

A városi busz szóló verziója két évvel ezelőtt debütált, az új, csuklós eCitaro G variánst pedig idén ősszel fogják bemutatni. A jármű számos hihetetlen technológiai újítással rendelkezik, többek között a félvezető akkumulátorral, mely egy új mérföldkőnek számít az elektromobilitásra való átállásban. A Mercedes-Benz kibocsátásmentes és alacsony zajszintű városi buszai nagymértékben hozzájárulnak a minőségi városi élet kialakításához.

Hosszú távú elköteleződés

A közel ezer buszával a Hamburger Hochbahn AG 113 vonalat és 1353 megállót lát el. Ezek a járatok éves szinten nagyjából 214 millió utast szolgálnak ki. Év eleje óta a tömegközlekedési cég kizárólag kibocsátásmentes városi buszokat szerzett be. A Daimler Buses és a Hamburger Hochbahn AG kapcsolata már évtizedes szoros együttműködésre nyúlik vissza és kiterjed az innovatív technológiák fejlesztésére.

Kiemelt Partnereink