Gyártók A legmagasabb szinten működik együtt a VW és a Ford

A legmagasabb szinten működik együtt a VW és a Ford

autopro.hu/P.B. | 2023.05.26 12:20

A legmagasabb szinten működik együtt a VW és a Ford

Oliver Blume (balra) és Jim Farley, a Volkswagen és a Ford vezérigazgatói | Fotó: Twitter/Volkswagen Group

A Volkswagen és a Ford továbbra is közösen akarnak dolgozni, ezt erősítette meg Oliver Blume és Jim Farley vezérigazgatók személyes találkozója. A két vállalat első közös projektjei már elkezdődtek, egyelőre nem tudni, mit hoz a folytatás.

Hirdetés

Mint ismert, a két vállalat az utóbbi években már együttműködött egymással: a Ford Tourneo Connect a VW Caddyre épül, az új Volkswagen Amarok pedig a Ford Rangerrel közös platformon alapul. A jelenlegi VW Transporter T6.1 utódjának nem csak a Ford E-Transitra kell épülnie, hanem a Ford törökországi gyárában, ugyanazon a gyártósoron fog készülni a két modell. Az új Ford Explorer, egy közepes méretű, ötüléses crossover modell pedig a VW MEB-jén alapul, és az

A Volkswagen szerint az együttműködés célja a vásárlói élmény és a költséghatékonyság javítása. Oliver Blume magabiztos volt: „Nagyszerű látni, hogyan fejlődik a Forddal kötött partnerség, és hogy szövetségünk mindenki számára előnyös megközelítése egyre jobban kifizetődik."

Jim Farley a Twitteren ezt írta: "Együttműködésünk a Volkswagen Csoporttal felgyorsítja Ford+ tervünk sikerét, és jelentős előnyökhöz juttatja európai ügyfeleink kiszolgálását. Nagy örömömre szolgált, hogy találkozhattam Oliverrel, és megosztottam terveinket az innovációk megvitatásához”

Farley sajnos még nem árulta el, mik a közös újítások – teszi hozzá az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink