Gyártók A kisebb e-autókra fókuszál a Škoda

A kisebb e-autókra fókuszál a Škoda

autopro.hu/V.M. | 2022.02.02 06:18

A kisebb e-autókra fókuszál a Škoda

Fotó: Skoda Storyboard

A Škoda következő három elektromos autójának mindegyike kisebb lesz, mint az Enyaq iV SUV és az Enyaq Coupé iV, amiket azonban már nagyobb modellek is követhetnek – osztotta meg a cseh gyártó vezérigazgatója, Thomas Schäfer.

Hirdetés

Az Enyaq Coupé iV a Škoda második modellje, ami a Volkswagen elektromos autóknak kifejlesztett MEB padlólemezére épül. Az már korábban kiderült, hogy a márka következő villanyautói között lesz egy kisebb szedán is, ami valószínűleg hasonló méretű lesz, mint az ID.3. Ezt, a 2020 óta nem gyártott Citigo e-iV modellt helyettesítő típust a kompakt MEB Entry (MEB Belépő) platformra fogják tervezni.

Az új, kisebb MEB platformot fogják kapni azok a 2025-től kapható autók is, amiknek Volkswagen ID.Life és Cupra Urban Rebel nevet viselő koncepcióit tavaly leplezték le.

Mikor az új modell érkezésének idejéről kérdezték, Schäfer azt mondta: „A kollégáink a Seatnál, a Cupránál és a Volkswagennél egy kicsivel jobban ráfeküdtek a dologra.” Ez azt sejteti, hogy a VW konszern más márkáinak kínálatában előbb jelenhetnek meg az új platformra épülő típusok, ugyanakkor a vállalatvezető hozzátette: „Rövidesen bejelentést teszünk a modellről.”

Még eljöhet a nagyok ideje

Bár a hangsúly jelenleg az Enyaq iV alatti kínálat feltöltésén van, Schäfer nem zárta ki egy nagyobb, hétüléses SUV vagy kisbusz tervezését. „Soha ne mondd, hogy soha, de lépésről lépésre haladunk, és megígértük, hogy az Enyaq iV alatti három modell jelenti a prioritást jelenleg” – idézi Schäfert az Autocar.

A Škoda még 2021-ben célul tűzte, hogy európai értékesítéseinek 50-70 százalékát teljesen elektromos autók adják 2030-ra.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink