Gyártók A jövő héten indulhat a Tesla Model Y próbagyártása

A jövő héten indulhat a Tesla Model Y próbagyártása

autopro.hu/P.B. | 2021.08.05 15:17

A jövő héten indulhat a Tesla Model Y próbagyártása

Fotó: teslamotorsinc.sharepoint.com

Az információ egy helyi férfitól származik, aki rendszeresen készít drónfelvételeket a Tesla Texas-ban épülő, jelenleg félkész gyáráról. A hírek szerint a Model Y gyártósorai már készen állnak, a tesztgyártás pedig a napokban elindulhat.

Hirdetés

Hivatalos forrásból származó hírek nincsenek a Tesla Model Y helyi gyártásáról, így a tesztgyártás augusztusi beindítása egyáltalán nem biztos, ám a lehetőség adott hozzá az amerikai gyártó számára. A sorozatgyártás az év végén kezdődhet meg.

A Fremontban gyártott Model Y, és a leendő texasi és berlini utódok között két különbség már biztos: az egyik az akkumulátor, a másik pedig a karosszéria – az újabb Model Y esetében nemcsak az autó hátsó fele, hanem az egész váz egy présüzemben készül majd.

Jön az olcsóbb Tesla?

Elon Musk azt a Kínából induló pletykát még nem erősítette meg, hogy a Tesla egy olcsó, belépőmodell gyártását is tervezi, pedig a hírek szerint neve is van az olcsóbb változatnak: ez lenne a Model 2.

Fontos hír még a Teslával kapcsolatban, hogy a gyártó 7,5 milliárd dolláros állami támogatást kap töltőhálózatának kiterjesztésére – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink