Gyártók A hagyományos hajtásokba fektet a Renault

A hagyományos hajtásokba fektet a Renault

autopro.hu/P.B. | 2022.11.08 11:22

A hagyományos hajtásokba fektet a Renault

Fotó: Renault Media

November 8-án a Renault és a kínai Geely bejelentették, hogy egy vegyesvállalatot alapítottak, melynek célja a belső égésű motorok és a hibridhajtások fejlesztésének segítése. A vállalat a két alapító mellett az autóipar többi szereplője számára is fejleszthet motorokat.

Hirdetés

A vegyesvállalatban a Renault és Geely egyenlő arányban vesznek részt, az új cég székhelye Londonban lesz, azt viszont nem árulták el, mekkora összegből alapították meg az új vállalatot. A közös vállalkozás mintegy 19 ezer embernek ad munkát 17 motorgyárban – a végső feltételeket és a hivatalos elindulást 2023-ban tervezik a felek.

A Geely-vel kötött előzetes megállapodás, amellyel a Renault már legalább három hónapja komolyan tárgyal, nem kötelező érvényű – mondta a Reutersnek egy, a feltételeket ismerő személy.

A Nissannak nem tetszik a kínai partnerség

A Renault közben szintén tárgyalt a már meglévő szövetségi partnerével, a Nissannal is egy új, elektromos járművekkel kapcsolatos beruházásról. A japán autógyártó bejelentette, hogy fontolóra veszi az Ampere kódnevű vállalkozásba való befektetést.

A Nissan a Renault-val folytatott tárgyalásai során aggodalmát fejezte ki a szellemi tulajdon, köztük az akkumulátor- és hajtáslánc-technológia kezelésével kapcsolatban, és jelezte, hogy ezek az aggodalmak kiterjednek a francia autógyártó és a Geely közötti partnerségre is.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink