Gyártók A győri Audit is elérheti a háború hatása

A győri Audit is elérheti a háború hatása

autopro.hu/P.B. | 2022.03.02 13:17

A győri Audit is elérheti a háború hatása

Fotó: Audi Hungaria NewsRoom

Az ukrajnai beszállítók leállása és nehéz helyzete miatt – a Volkswagen Csoport más gyáraihoz hasonlóan – a győri Audi Hungaria is ellátási nehézségekre készül, közben a lipcsei Porsche gyár le is állt.

Hirdetés

Az orosz-ukrán háború hatásai egyre jobban érintik a nyugatabbra elhelyezkedő autógyárakat is, és ebből Magyarország sem marad ki. A Telex információi szerint az ukrán beszállítói miatt napokon belül jelentős alkatrészellátási gondokkal számol a győri Audi, ugyanakkor ezen a héten még nem kell számolni leállással – hosszabb távon viszont akár már igen.

Az Audi Hungaria ukrán beszállítóktól vásárolja a motorgyártáshoz a kábelkötegeket, a járművekhez pedig az üléshuzatokat. Ezekből már most is kevesebb jön Győrbe, de a tartalékok felhasználásával eddig ki tudta egyenlíteni a hiányt a cég – írja a Telex. Ez az állapot természetesen hosszabb távon nem fenntartható, így amennyiben hosszan elhúzódik a konfliktus Ukrajnában, úgy a gyár akár le is állhat – ami a Volkswagen Csoport többi európai gyárára is kihatna.

Így is nehéz helyzetben a Volkswagen

A Volkswagen Csoporthoz tartozó Porsche lipcsei gyára alkatrész-ellátási gondok miatt leállt, és a tervek szerint a jövő hét végéig, azaz március 11-éig állni is fog – közölte a luxusautó-gyártó szóvivője, hozzátéve, hogy a termelés Zuffenhausenben folytatódik.

A Volkswagen anyavállalat egy nappal korábban termeléscsökkentésre figyelmeztetett egyes gyáraiban, beleértve a wolfsburgi üzemet is, mivel az ukrajnai beszállítók szállítási nehézségekkel szembesültek az orosz invázió után.

Sorra szüntetik meg orosz kapcsolataikat a járműipari vállalatok

Ahogyan arról az autopro.hu beszámolt, részben az ellátási nehézségek miatt, részben pedig az Oroszországot sújtó szankciók miatt számos autógyártó függesztette fel orosz működését vagy kapcsolatait.

Sorozatosan jelentenek be hasonló lépéseket nemcsak nyugati, hanem ázsiai vállalatok is, a március 1-jéig bekövetkező változásokat ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink