Gyártók A Golf GTi „szemeivel” érkezik az ID.4 sportváltozata

A Golf GTi „szemeivel” érkezik az ID.4 sportváltozata

autopro.hu/V.M. | 2021.04.30 09:21

A Golf GTi „szemeivel” érkezik az ID.4 sportváltozata

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen a már nem üzemelő Berlin-Tempelhof repülőtéren leplezte le az elektromos ID-modellcsalád első növelt teljesítményű tagját, az összkerékhajtású ID.4 GTX-t.

Hirdetés

A sportos külsőt kapott villanyhajtású SUV első és hátsó kerekeit egy-egy elektromos motor hajtja. A 220 kilowattóra összteljesítményű motorok 6,2 másodperc alatt gyorsítják nulláról százra.

A még tavaly ősszel bemutatott alap ID.4-ben egy 150 kilowattos motor hajtja a hátsó kerekeket. A nulla-százas sprintet 8,5 másodperc alatt teljesíti, míg maximális sebessége 160 kilométer/óra, szemben a GTX 180-as értékével.

Teljesítményhez illő külső és belső

A sportváltozat átszabott lökhárítókat és két oldalt három-három méhsejt alakú lámpából álló nappali menetfényt kapott, ami így, a hármas tagolás által szánt szándékkal emlékeztet a Golf GTI hasonló felépítésű ködlámpájára.

A GTX-nél alkalmazott színválasztás ugyancsak eltér az alap modellétől. A tető és a hátsó spoiler fekete, míg a tetőkeret oldalán végig futó betét színe magas fényű antracit. A belsőtérben a műszerfal felső panelje, valamint az ajtók bőrbetétjei úgynevezett X-Blue sötétkék színt kaptak, ami a fenntarthatóságot hivatott szimbolizálni. A több helyen is felsejlő vörös a sportosságra és az erőre utal a VW sajtótájékoztatója szerint.

A 2021 nyarától kapható ID.4 GTX szerepet kap a VW azon céljának elérésben, hogy 2030-ra az európai eladások hetven százalékát alkossák tisztán elektromos modellek.

Kiemelt Partnereink