Gyártók A GM havonta másfél millió szájmaszkot készül gyártani Mexikóban

A GM havonta másfél millió szájmaszkot készül gyártani Mexikóban

autopro.hu/V.M. | 2020.04.16 06:19

A GM havonta másfél millió szájmaszkot készül gyártani Mexikóban

Fotó: GM Corporate Newsroom

A General Motors bejelentette, hogy havonta másfél millió szájmaszkot fog készíteni a mexikói Toluca városában található egységében, hogy segítse a koronavírus elleni küzdelmet.

Hirdetés

A maszkok gyártása április végén fogja kezdetét venni. A General Motors azt tervezi, hogy hat hónap alatt 9 millió darabot fog készíteni, amelyek többek között mexikói kórházak, illetve a vállalat dolgozói között fognak szétosztásra kerülni.

Az amerikai autógyártó még március végén azt is közölte, hogy az Egyesült Államokban úgyszintén havonta másfél millió szájmaszkot fog készíteni.

Elindult a lélegeztető gépek gyártása

Ahogy arról korábban az autopro.hu is beszámolt, a General Motors az előző héten 489 millió dollár értékben nyert megrendelést az amerikai államtól lélegeztető gépek készítésére. A különösen a mostani helyzetben nélkülözhetetlennek számító eszközök gyártása nemrég már kezdetét is vette az Indiana állambeli Kokomoban lévő termelőegységben. A General Motors április végéig több mint hatszáz, míg a megrendelt mennyiség közel felét június végéig, az összes készüléket pedig augusztus végéig tervezi leszállítani – jelenti a Reuters.

Kiemelt Partnereink