Gyártók A Geely-vel lépne szintet Ázsiában a Renault

A Geely-vel lépne szintet Ázsiában a Renault

autopro.hu/V.M. | 2021.08.09 17:20

A Geely-vel lépne szintet Ázsiában a Renault

Fotó: Groupe Renault Newsroom

A kínai és dél-koreai piacokon való együttműködésről kötött egyetértési megállapodást a Renault Csoport és Kína legnagyobb magán kézben lévő autógyártója, a Geely Holding Group.

Hirdetés

Az ázsiai régió két kulcsfontosságú piacára kiterjedő megállapodás részeként a kettő autóipari vállalat technológiákat és más erőforrásokat fog megosztani. Az együttműködés fókuszában hibrid járművek fejlesztése, illetve értékesítése áll.

A Geely korábban megfogalmazott stratégiája szerint más OEM-eknek is elérhetővé teszi járműarchitektúráit, a stratégia pedig fontos szerepet kap a kínai-francia partnerségben.

Kínában a Geely technológiájára épülő hibird Renault modelleket fognak fejleszteni és piacra dobni. A francia gyártó a márkázási stratégiáért, az értékesítési hálózat fejlesztéséért, valamint a megfelelő értékesítési mód meghatározásáért felel majd. Az új együttműködés segíthet neki, hogy megerősítse pozícióját a világ legnagyobb autópiacán, ahol egyelőre minimális piaci részesdést sikerült csak elérnie.

Dél-Koreában annak lehetőségét fogja megvizsgálni a kettő partner, hogy a Renault Csoporthoz tartozó Renault Samsung Motors számára tervezzenek modelleket a Geely-hez tartozó Lynk & Co padlólemezeire.

A Renault és a Geely által kiadott közös közleményben továbbá az is olvasható, hogy a kettő partnervállalat a kooperáció kiterjesztésének lehetőségét is felméri.

Kiemelt Partnereink