Gyártók A Foxconnal gyártathatja autóit a VW

A Foxconnal gyártathatja autóit a VW

autopro.hu/V.M. | 2022.11.30 11:21

A Foxconnal gyártathatja autóit a VW

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen tárgyalásokat folytat a tajvani Fxoconnal a Scout márka járműveinek jövőbeni gyártásáról – osztották meg a hivatalosan még meg nem erősített egyeztetésekről a német autógyártó óriás bennfentesei.

Hirdetés

A VW még májusban jelezte, hogy feléleszti a Scout márkát egy önálló vállalat formájában, mely 2026-tól az Egyesült Államokban tervezett és gyártott pickupokat és szabadidőautókat fog kínálni az amerikai piacon.

A Foxconnal zajló tárgyalásokról az Automobilwoche német szakportálnak beszéltek a VW bennfentesei. A lap megkeresésére a VW annyit közölt, hogy lehetséges megállapodásokkal kapcsolatos spekulációkat nem kíván kommentálni. A tajvani fél hasonlóan reagált.

A Foxconn, melyet leginkább az Apple telefonok szerződéses gyártójaként ismernek, mostanra az elektromos autók gyártásában is jelen van, és 2025-re a villanyautó-gyártásban 5 százalékos részesedéshez szeretne jutni.

Más opciókat is mérlegelnek

A Reuters által idézett források szerint a VW a Magna International egy leányvállalatával, a Magna Steyr autógyártóval is felvette a kapcsolatot a Scout járműveinek gyártásával kapcsolatban. A vállalat jelenleg egy USA-beli gyártóüzem építésének lehetőségét vizsgálja.

A VW akár saját létesítményben is készítheti az új modelleket, ez azonban a legkevésbé valószínű forgatókönyv a megszólalók szerint.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink