Gyártók A Ford visszahív 370 ezer járművet a tengerentúlon

A Ford visszahív 370 ezer járművet a tengerentúlon

autopro.hu | 2013.09.02 16:24

A Ford visszahív 370 ezer járművet a tengerentúlon

Az USA egyes államai mellett Kanadát is érinti a kormánytengely esetleges meghibásodását megelőző kényszerű lépés.

Hirdetés

A 2005-2011 között gyártott Ford Crown Victoria, Mercury Grand Marquis és Lincoln Town Car modellek kormánytengelyének egyik alkatrésze a Ford közleménye szerint korrózió esetén a kormányzást veszélyezteti, ezért a biztonságos közlekedés érdekében a kérdéses elem cseréje mellett döntöttek, a típusok valamennyi példánya esetében. Emellett a szervizekben megvizsgálják a teljes kormánytengelyt, s ahol szükséges, elvégzik a karbantartást.

2010-es Lincoln Town Car

A visszahívás leginkább az USA „korrózióra hajlamosabb” államait érinti. A Ford szerint ezek a következők: Connecticut, Delaware, Columbia, Illinois, Indiana, Iowa, Kentucky, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Missouri, New Hampshire, New Jersey, New York, Ohio, Pennsylvania, Rhode Island, Vermont, Virginia, Wisconsin és West Virginia.

Kanadában mindössze 15 jármű érintett a visszahívásban, bár egyetlen vonatkozó baleset is több lenne a megengedhetőnél. A hír pozitív végkicsengését az adhatja, hogy eddig nem tud konkrét meghibásodásról a Ford, a csere megelőző szándékkal történik.

Kiemelt Partnereink