Gyártók A Ford Fiesta a második legkelendőbb autó

A Ford Fiesta a második legkelendőbb autó

autopro.hu | 2013.11.13 10:47

A Ford Fiesta a második legkelendőbb autó

A Ford Fiestából szeptemberben 33 561 darab, az év első kilenc hónapjában pedig 222 184 darab kelt el.

Hirdetés

A Jato Dynamics autóipari adatfeldolgozó- és szolgáltató legfrissebb kimutatásai szerint szeptemberben és 2013 első kilenc hónapjában a Ford Fiesta volt Európa legnagyobb számban értékesített kisautója. A modellből szeptemberben 33 561, az év első kilenc hónapjában pedig 222 184 kelt el, így a Jato adatai alapján az is kiderül, hogy az európai piacon összességében a Ford Fiesta a második legkedveltebb autó 2013 első háromnegyed évében. 2013-ban az Egyesült Királyság volt a Fiesta legsikeresebb európai piaca, ahol az év első kilenc hónapja során több mint 96 ezer kelt el a modellből; ezt követik a német, az olasz, a francia és a spanyol piacok adatai.

Mindemellett a Polk intézet globális járműregisztrációs adatainak alapján a Fiesta nemrégiben a világ legkelendőbb kisautójának bizonyult a 2013-as év első hat hónapjában, amikor 356 434 darabot értékesítettek belőle világszerte. A Fiesta motorpalettáján hét olyan erőforrás is található, amelyeknek CO₂-kibocsátása alacsonyabb, mint 100 g/km, és a kínálatban a 2012-es és 2013-as “Év Motorja” címet elnyert 1,0 literes EcoBoost blokk is szerepel. A Ford az 1,0 literes EcoBoost erőforrás 100 lóerős változatához mostantól hatfokozatú, dupla tengelykapcsolós PowerShift automata sebességváltót is kínál; az új hajtáslánccal a Fiesta CO₂-kibocsátása 114 g/km, üzemanyag-fogyasztása pedig 4,9 l/100 km. Ez az első alkalom, hogy a Ford kombinálja e két technológiát.

Az 1,0 literes EcoBoost blokkban turbófeltöltés, közvetlen üzemanyag-befecskendezés és változó szelepvezérlés biztosítja a motor teljesítményét és kedvező üzemanyag-fogyasztását; a háromhengeres erőforrás olyan kompakt építésű, hogy egy repülőgép poggyásztartójában is elférne. Az új Fiesta dinamikus külső-belső dizájnt, kézműves kidolgozást és ergonomikus utastér-kialakítást kínál, valamint olyan technológiákat, mint a koccanásokat megelőző alacsony aebességű ütközéselkerülő rendszer. A Fiestához megrendelhető a Ford Sync beszédvezérlésű fedélzeti kapcsolódási rendszere is, amelynek vészhelyzeti segélyhívó funkciója egy baleset után 40 európai országban használatos 26 nyelven képes értesíteni a helyi mentőszolgálatokat.

Kiemelt Partnereink