Gyártók A dolgozók is részesednek a sikerből az Opelnél

A dolgozók is részesednek a sikerből az Opelnél

autopro.hu/P.B. | 2023.02.23 17:17

A dolgozók is részesednek a sikerből az Opelnél

Fotó: Opel Media

Kifejezetten sikeres évet zárt 2022-ben a Stellantis, és a rekordbevételből a dolgozók is részesedhetnek: legalábbis az Opel német dolgozói biztosan, ők ugyanis bónuszt kapnak a nyereség után.

Hirdetés

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, a 2022-es év rekordbevételt hozott a Stellantis számára. A sikerből a dolgozók is kivették a részüket, ennek megfelelően ők is részesülhetnek a bevételből: Németországban az Opel mintegy 13 ezer dolgozója 2000 eurós éves bónuszt kap a tavalyi rekorderedmény után.

„Munkatársainknak ez a negyedik kifizetés zsinórban, és a legmagasabb összeg egy naptári évre vetítve. A nyereségrészesedésről az üzemi tanáccsal egyeztettek, és figyelembe veszik az Opelnél kitűzött célokat” – kommentálta a hírt Ralph Wangemann, az Opel HR-menedzsere.

A kifizetések a munkavállalók elmúlt évi teljesítményét ismerik el. Németországban már 2021-ben is járt ugyanilyen magas bónusz az alkalmazottaknak, de ez hosszabb időszakot vett figyelembe. A Stellantis 179,6 milliárd eurós rekordárbevétellel és 26 százalékkal 16,8 milliárd euróra nőtt nyereséggel zárta az elmúlt évet annak ellenére, hogy két százalékkal kevesebb autót adtak el, mint az előző évben.

Kétmilliárd euró a dolgozóknak

A Stellantis 2022-re 200 millió euróval kétmilliárd euróra emelte a globális munkavállalói kifizetéseket. Ez magában foglalja a nyereségrészesedést és a változó bónuszokat is.

„Ha a cégnek jól megy, minden alkalmazott jól jár” – mondta korábban Carlos Tavares vezérigazgató. A Stellantis 4,2 milliárd eurós osztalékfizetést is bejelentett – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink