Gyártók A Cruise veterán biztonsági főnököt vesz fel a botrány után

A Cruise veterán biztonsági főnököt vesz fel a botrány után

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.15 06:18

A Cruise veterán biztonsági főnököt vesz fel a botrány után

Fotó: Cruise

A Cruise, a General Motors bajba jutott autonóm járművekkel foglalkozó egysége egy veterán autóipari és technológiai cég biztonsági tisztviselőjét vette fel a biztonsági főnöki posztra.

Steve Kenner, aki közel négy évtizeden keresztül több vállalatnál is vezető biztonsági pozíciót töltött be, már meg is kezdte a munkát – közölte a vállalat.

Legutóbb a Kodiak önvezető teherautókat gyártó vállalat biztonsági alelnöke volt, emellett vezetői pozíciókat töltött be az Apple-nél, az Ubernél és az Auroránál, amely hardvert és szoftvert készít autonóm teherautókhoz. Kenner mérnökként kezdte pályafutását a General Motorsnál, és egykor a rivális Fordnál globális biztonsági igazgató volt.

Szükség lesz a tudására

Sorsdöntő pillanatban érkezik a Cruise-hoz, négy hónappal azután, hogy egy Cruise robotaxi a járdára sodort egy San Francisco-i gyalogost, akit előtte egy ember vezette jármű ütött el.

A Kaliforniai Közüzemi Bizottság azonban, amely augusztusban engedélyt adott a Cruise-nak arra, hogy éjjel-nappal működő, számítógép-vezérelt taxiflottát üzemeltessen San Francisco-szerte, azt állította, hogy a Cruise több mint két hétig eltitkolta a baleset részleteit. Az incidens következtében a Cruise engedélyét a kaliforniai vezető nélküli flotta üzemeltetésére a szabályozó hatóságok felfüggesztették, és a vállalat vezetőségének tisztogatását váltotta ki, mivel a GM visszafogta az önvezető technológiával kapcsolatos egykor nagyra törő ambícióit.

A GM által az októberi incidenst követően a Cruise vállalatnál felállított új vezetőség elismerte, hogy nem tájékoztatta teljes mértékben a szabályozó hatóságokat. „A biztonság megkívánja, hogy a vállalaton belül minden csapat együtt dolgozzon, hogy az utasok és más forgalomban közlekedők legyenek az elsők. Ebbe a partnerségbe be kell vonni a szabályozó hatóságokat is, és alig várom, hogy elnyerjem a bizalmukat." – idézi Kennert az autoblog.com

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink