Gyártók A Chrysler idén mégsem bocsát ki részvényt

A Chrysler idén mégsem bocsát ki részvényt

MTI | 2013.11.25 15:47

A Chrysler idén mégsem bocsát ki részvényt

Az amerikai autógyár a jövő év elejére halasztotta el részvénykibocsátását - közölte november 25-én Milánóban a vállalat többségi tulajdonosa, a Fiat SpA.

Hirdetés

A Chrysler Group LLC igazgatótanácsa megállapította, hogy nem lenne praktikus 2013 vége előtt részvényeket kibocsátani.

- A Fiat támogatja a Chrysler törekvését a VEBA felé fennálló szerződéses kötelezettségeinek teljesítésére és meggyőződése szerint a Chrysler mindent meg is fog tenni annak érdekében, hogy a részvénykibocsátásra 2014 első negyedében sor kerüljön. Arra azonban, hogy a kibocsátásra pontosan mikor kerül sor, vagy sor kerül-e egyáltalán, garanciát nem lehet adni, mivel minden részvénykibocsátás az aktuális piaci kondíciók és egyéb más feltételek figyelembe vételével történik - szögezi le a közlemény.

Sergio Marchionne, a Chrysler - és a Fiat - igazgatótanácsának elnöke

A VEBA, a Chrysler alkalmazottainak egészségbiztosítási alapja (Voluntary Employees Beneficiary Association) az autógyár részvényeinek 41,5 százalékát, a Fiat SpA pedig 58,5 százalékát tartja birtokában.

Sergio Marchionne, mindkét autógyár igazgatótanácsának elnöke egy múlt havi nyilatkozatában még a részvények karácsony előtti kibocsátását szorgalmazta.

Kiemelt Partnereink