Gyártók A ChatGPT bevetésére készül a Peugeot

A ChatGPT bevetésére készül a Peugeot

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.02 17:17

A ChatGPT bevetésére készül a Peugeot

Fotó: Peugeot

A Peugeot bejelentette, hogy beveti a mesterséges intelligenciát a legújabb autóiban a felhasználói élvezet fokozására. A francia gyártónál nem számít majd prémiumszolgáltatásnak

Hirdetés

A Peugeot tervei között szerepel a ChatGPT használata, amely a hangasszisztens fejlesztésére szolgál majd mind az autóknál, mind a kishaszongépjárműveknél. A cég a mesterséges intelligencia segítségével csatlakozik majd a jármű vezérlőihez.

A márka ezzel a megoldással kívánja felvenni a versenyt olyan konkurenciákkal, mint a Volkswagen vagy a Mercedes-Benz.

„Minden autóban bevezetjük a ChatGPT-t, beleértve az új e-3008-as modellt és a kishaszongépjárműveket is" –mondta Jerome Micheron, a Peugeot termékfelelőse.

A Peugeot öt országban – Franciaországban, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban – elindítja a ChatGPT szolgáltatás kísérleti verzióját, amely képes lesz kapcsolódni a járművek kezelőszerveihez, ezzel az újítással képes lesz megválaszolni számos általános, illetve navigációval kapcsolatos kérdést.

A szolgáltatás a tervek szerint még az idén alapfelszereltséggé válik a Peugeot minden gyártásban lévő modelljében – írja az Automotive News.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink