Gyártók A BYD elindítja saját intelligens vezetési technológiáját

A BYD elindítja saját intelligens vezetési technológiáját

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.08 06:21

A BYD elindítja saját intelligens vezetési technológiáját

Fotó: BYD Auto

A BYD márciusban mutatja be az újonnan kifejlesztett intelligens vezetési ADAS technológiáját, amelynek gyártását házon belül oldják meg.

Hirdetés

A jelentések szerint a BYD első városi kísérleti vezetést segítő funkciója március 30-án lesz elérhető. A BYD Denza N7 SUV-ja lesz az első az autóóriás a több mint 20 modelljéből, amely megkapja a fejlesztést. A jelentés az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a nagyvárosok, mint például Sencsen (a BYD székhelye) lesznek az elsők, ahol a funkciót bevezetik.

Eddig másból jött a bevétel

2023-ig a BYD eladásai főként a tömegpiaci modellekből származtak, amelyek nem, vagy csak kevés fejlett vezetési funkcióval rendelkeznek. A prémiumkategóriás elektromosautó-gyártók, mint a NIO, az XPeng, a Huawei és a Li Auto azonban már alapfelszereltségként kínálnak intelligens vezetéstechnikai funkciókat.

Azzal, hogy a BYD belépett a prémium e-autók szegmensébe olyan márkákkal, mint a Yanwang és a Fang Cheng Bao, az autógyártó az intelligens vezetési technológiák felé mozdul el.

Házon belül marad

A BYD úgy tűnik, hogy az új technológiát házon belül fogja gyártani, ahogyan a legtöbb alkatrész esetében is teszi, ami a sikerének egyik fő oka.

A BYD 14 milliárd dollárt fektet be, hogy vezető szerepet töltsön be az intelligens vezetésben. A jövőben a BYD 42 ezer dollár feletti járművei alapfelszereltségként tartalmazni fogják az új technológiát. Az alacsonyabb árú modelleknél, mint a Dolphin és a Yuan Plus (Atto 3), a technológia opcionális lesz. A vezérigazgató elmondta, hogy a BYD tavalyi járműeladásainak több mint 57 százaléka tartalmazott intelligens vezetési rendszereket. Bár a BYD korábban kiszervezte a technológiát, a házon belüli bevezetés költséget és fejlesztési időt takarít meg – írja az Electrek.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink