Gyártók A Bollinger megmutatta új elektromos pickupját

A Bollinger megmutatta új elektromos pickupját

autopro.hu/P.B. | 2020.05.12 08:20

A Bollinger megmutatta új elektromos pickupját

Fotó: facebook.com/BollingerMotors/

A B2CC (B2 Chassis Cab) névre keresztelt modell egy pickup, ami a korábban bemutatott B2 platformon alapszik. A Bollinger 2021-től más gyártók számára is elérhetővé kívánja tenni az E-Chassist. A vállalatok licencszerződés alapján maguk gyárthatják majd le a platformokat, vagy meg is vásárolhatják a kész darabokat.

Hirdetés

Márciusban mutatták be a B1 platformon alapuló SUV-t, ezt követte most a pickup. A B2 a gyártó szerint jó választás lesz reptéri feladatokra, villanyszerelést, vízvezeték-szerelést vagy más hasonló munkát végző cégek, települések számára.

A platform egy 120 kilowattórás akkumulátorcsomaggal van ellátva, ami akár 75 perc alatt feltölthető, míg az alváz maximális terhelhetősége 2268 kilogramm.

Több változat is készül

Ahogyan a neve is mutatja, a B2CC egy kabin és egy alváz, tehát lényegében egy félkész pickup. A vásárlók rendelhetnek kettő vagy négyajtós kabinnal rendelkező járművet is, de számos egyéb kialakításban is rugalmasak a Bollingernél.

Különböző tengelytávok közül is lehet választani, ahogy a kabin mögötti részen is elhelyezhető például daru, vagy csörlő.

Az Electrive szerint a platform áráról annyit tudni, hogy a cég kisebb és nagyobb cégek számára is megfelelő választásnak tarja a B2CC-t, ám a pontos árat nem hozták nyilvánosságra.

Kiemelt Partnereink