Gyártók A BMW vezeti a prémium szegmenst Magyarországon

A BMW vezeti a prémium szegmenst Magyarországon

MTI/autopro.hu | 2024.01.18 17:19

A BMW vezeti a prémium szegmenst Magyarországon

Fotó: BMW Group

A magyarországi újautó-piacnak erős és stabil szegmense a prémium kategória, amelynek élére 2023-ban a BMW állt az 5921 darabos értékesítési teljesítményével.

Hirdetés

Gombos Zoltán, a BMM Group Magyarország ügyvezető igazgatója január 18-án ismertette: a csoporthoz tartozó márkák közül a BMW eladásai elérték az 5243 darabot, a Mini pedig 678 autóval járult hozzá az eredményhez. Egy évvel korábban még 5267 jármű eladásáról (BMW: 4785 darab; Mini: 482 darab) számolt be a márkaimportőr.

Ahogyan arról korábban az autopro.hu is beszámolt, 2023-ban 107.720 új személygépjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, 3,4 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban; ezen belül a prémium szegmens 17 százalékot tett ki.

Az ügyvezető elmondása szerint a BMW márka erősödése a kiegyensúlyozott globális stratégia eredménye, amely szerint a kínálatban meghatározó a vezetés élményét hangsúlyozó sportos, innovatív, egyidejűleg gazdag dizájnelemekkel rendelkező performance modellek jelenléte, emellett a gyártó az elektromos és plug-in hibrid kínálatot is szélesíti. Ez a stratégia fog érvényesülni a következő évben is - jelezte.

Arccal az elektromobilitás felé

Gombos Zoltán emlékeztetett: a csoport célkitűzése szerint 2024-ben globálisan az eladott járműveik 20 százaléka elektromos hajtású lesz, 2030-ra pedig 50 százalékra nőhet ez az arány.

Az ügyvezető szólt arról, hogy a BMW történetében új fejezetet nyit majd a Neue Klasse koncepció, amely újraértelmezi az elektrifikációt a kimagaslóan hatékony hajtáslánc alkalmazásával, az erőforráskímélő gyártással és a másodlagos nyersanyagok széles körű alkalmazásával. A Neue Klasse modellek gyártása 2025-ben a debreceni gyárban fog elkezdődni.

Gombos Zoltán megjegyezte: a magyarországi termelés megindulásával a márka reputációjának növekedésére számít a magyar piacon, amely volumennövekedésben is megmutatkozhat.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink