Gyártók A BMW mégsem szakít teljesen a benzines autókkal

A BMW mégsem szakít teljesen a benzines autókkal

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.08 15:22

A BMW mégsem szakít teljesen a benzines autókkal

Fotó: BMW PressClub Global

Korábban úgy tűnt, hogy az új BMW M3 és M4 kizárólag elektromos meghajtású lesz – egy új jelentés szerint azonban a szedán megtartja a kétturbós hathengeres erőforrást külön opcióként.

A következő generációs BMW M4 állítólag elhagyja a benzinmotort az akkumulátoros hajtás javára – de egy új jelentés szerint a BMW M3 szedán vásárlói mégiscsak választhatnak a benzinmotorok közül. Frank Weber, a BMW kutatási és fejlesztési vezetője a 2023 végén azt mondta, hogy „a következő M3-as akkumulátoros elektromos lesz, elektromotorral és akár 1000 kilowattos teljesítménnyel".

Úgy tűnik azonban, hogy a BMW visszatáncolt a döntésétől – a BMWBlog egy meg nem erősített jelentése szerint ugyanis az új BMW M3-at továbbra is benzinmotorral árulják majd az első elektromos M3-as mellett. Egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt állítja, hogy mind az elektromos, mind a benzines M3-as modellek fejlesztés alatt állnak. Eközben az M4 kupé és kabrió következő generációit kizárólag már elektromos motorok hajtják majd.

A jelenlegi modellben található 3,0 literes, duplaturbós „S58" hathengeres motort a hírek szerint továbbfejlesztik, hogy megfeleljen az új, szigorú európai Euro 7-es károsanyag-kibocsátási szabályoknak. Az újgenerációs benzinmotoros M3 megjelenése azt sugallja – Frank van Meel, a BMW M főnöke saját bevallása szerint –, hogy az elektromos autó talán nem lesz olyan jó, mint a jelenlegi benzinmotoros modell – írja a drive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink