Gyártók A Bentley ízelítőt adott e-autóinak formatervéből

A Bentley ízelítőt adott e-autóinak formatervéből

autopro.hu/E.M. | 2022.08.25 06:21

A Bentley ízelítőt adott e-autóinak formatervéből

Fotó: Bentley Newsroom

Igaz, hogy a most bemutatott, 18 darabra limitált Mulliner Batur motorházteteje alatt még belső égésű motor dolgozik, de a vállalat úgy tekint a kupé modellre, mint a jövőbeni járművek formatervének örökítőanyagára.

„A Batur egy fontos autó a Bentley számára… bemutatja azt a dizájnirányt, amelyet a jövőben követünk az akkumulátoros elektromos jármű kínálatunk fejlesztése során” - mondta Adrian Hallmark márkafőnök.

A Bentley nyilatkozatai alapján arra lehet következtetni, hogy a vállalat az elektromos autók esetében is meg akar tartani olyan védjegyévé vált, klasszikus dizájnelemeket, amelyekre már műszaki okokból nem is lenne szükség. Ilyen például a nagy hűtőrács vagy a nagyon hosszú motorháztető.

Fotó: Bentley Newsroom

A múlt folytatása a jelenben

„Újra gondoltuk a Bentley formatervezési nyelvezetét, megpróbáltunk hidat képezni a múlt és a jelen között, miközben drasztikus változtatásokat eszközöltünk” - nyilatkozta Andreas Mindt vezető formatervező. „A hatalom és a presztízs jele mindig is a hosszú motorháztető volt. Ezért új dizájnjegyeink közé tartozik a motorháztetőtől az autón teljes hosszában végig húzódó vonal… hosszúvá és karcsúvá téve az autót.”

A Mulliner Batur vásárlásában egyébként már senkinek nem kell gondolkodni, hiszen mind a 18 példány elkelt még a kaliforniai debütálás előtt. Egyenként 1,65 millió fontos (805 millió forint) – adók és opcionális extrák nélküli – áron került új tulajdonosához a kétajtós kupé modell – olvasható az electrive.com cikkében.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink