Gyártók A Bentley három héttel halasztja gyárának újranyitását

A Bentley három héttel halasztja gyárának újranyitását

autopro.hu/V.M. | 2020.04.17 15:22

A Bentley három héttel halasztja gyárának újranyitását

Fotó: Bantley Newsroom

A Volkswagen tulajdonában lévő Bentley három héttel halasztja el a gyártás ismételt megkezdését angliai gyárában. A dolgozók először május 11-én térhetnek majd vissza munkahelyükre.

Hirdetés

Az Egyesült Királyság rendelkezik az ötödik legtöbb koronavírushoz köthető halálos áldozattal. Az egészségügyi miniszter szerint egyelőre túl korai lenne lazítani a brit történelem legnagyobb békeidős kijárási korlátozásain.

A Bentley évente mintegy 11 ezer autót gyárt az észak-angliai Crewe városában. Május 11-től a termelés csökkentett volumen mellett fog megindulni, május 18-tól azonban már a normál ütemben zajlik majd a munka.

A Bentley döntése egy nappal követi az Aston Martin bejelentését, mely szerint a korábban tervezettnél egy héttel később fogják újranyitni kettő termelőegységüket. A Jaguar Land Rover egyelőre nem tűzött ki időpontot, míg a Nissan angliai egysége egész áprilisban zárva fog maradni.

A nagy-britanniai üzemekben egyébként a következő tizenkét hónapban több új modell gyártásának megkezdése is várható. Ezek között van az Aston Martin első összkerékhajtású típusa, valamint az új Qashqai is – számolt be a Reuters.

Kiemelt Partnereink