Gyártók A 24 órás versenyre edz a Ford

A 24 órás versenyre edz a Ford

autopro.hu | 2015.06.16 16:07

A 24 órás versenyre edz a Ford

A Ford bejelentette, hogy visszatér a világ egyik legnagyobb presztízsű versenysorozatába. A vállalat az új GT versenyautóval száll majd küzdelembe, ami a jövőre már kapható szupersportkocsi alapjaira épül.

Hirdetés

A Ford GT versenyautó a Le Mans-i 24 órás futamon – a hosszútávú és fogyasztási nagydíjon – áll majd rajthoz jövőre.

Az új versenyautó a januárban bemutatott Ford GT szupersportkocsi alapjaira épül. A sorozatgyártású modell és a versenyautó egyaránt 2016-ban lép reflektorfénybe – pontosan 50 évvel azután, hogy a Ford GT mindhárom dobogós helyet megszerezte az 1966-os Le Mans-i 24 órás futamon.

A Ford GT versenyautóban számos innováció működik, ám a Ford úgy hiszi: ezek nem csupán arra szolgálnak majd, hogy az autó győzelmet arasson, hanem arra is, hogy a márka minden termékének előnyére váljanak. Ez éppúgy igaz a legfejlettebb aerodinamikai megoldásaira (amelyek minimális légellenállás mellett is hatalmas leszorító erőt és remek stabilitást biztosítanak), mint a modern és könnyű karbonszálas anyagokra (amelyeknek köszönhetően a karosszéria rendkívül merev és könnyű), vagy az EcoBoost motor teljesítményére és alacsony üzemanyag-fogyasztására.

Kiemelt Partnereink