Gyártók Tervezési hiba miatt komolyan nyelik az olajat az Audik

Tervezési hiba miatt komolyan nyelik az olajat az Audik

autopro.hu/B.B. | 2017.02.13 06:34

Tervezési hiba miatt komolyan nyelik az olajat az Audik

Egy ezer kilométeres út során akár két és fél liter olajat is elfogyasztanak bizonyos, 1,8 és kétliteres motorral szerelt Audik. A probléma nem új, azonban végleges megoldás még nem született.

Hirdetés

Jelentősen megnőhet egyes Audik étvágya, már ami az olajfogyasztást illeti, hiszen az EA888 sorozatú 1,8, illetve 2,0 literes TFSI motorok az Automobilwoche szerint abnormálisan sokat használnak fel a kenőanyagból. A 2008 és 2011 között készült, ilyen motortípussal szerelt modellek egy tervezési hiba miatt ezer kilométer megtétele során akár két és fél liter olajat is elfogyaszthatnak.

A hiba legvalószínűbb oka az egyik rögzítőgyűrű hibás tervezése, ami miatt az optimálisnál jóval több motorolaj kerül az égéstérbe. A probléma ráadásul ördögi kört alakít ki, minél több olaj jut be feleslegesen az égéstérbe, annál inkább fokozódik a nem kívánt kenőanyag-felhasználás.

A gyártó korábban már egy javított alkatrésszel megkísérelte a hibaelhárítást, az ügy mostani újabb előtérbe kerülését viszont nem kívánta kommentálni. Az probléma egyébként nem ma derült ki, 2014-ben az Audi 129 ezer USA-beli kocsit hívott vissza, ezen felül ezek garanciáját is nyolc évre növelte.

Kiemelt Partnereink