Gyártók Már nem kell sokat várni az újgenerációs Juke piacra dobásáig

Már nem kell sokat várni az újgenerációs Juke piacra dobásáig

autopro.hu/H.J. | 2019.11.14 16:20

Már nem kell sokat várni az újgenerációs Juke piacra dobásáig

November végén kerülnek az európai piacra a Nissan Juke legújabb, második generációs modelljei. A crossover megőrizte ikonikus vonalait, fejlett technológiai rendszerének köszönhetően pedig a gyártó eddigi legösszekapcsoltabb autójának tartják.

Hirdetés

Az coupészerű stílusjegyekkel rendelkező crossover ismét új mércét állított fel külső és belső tervezésével a B-crossover szegmensben.

Ikonikus formák újratervezve

A modell megőrizte ikonikus kerek első lámpáit, azonban Y-alakú LED-es menetfénnyel egészült ki. A hátsó LED fényszórók megtartották a korábbi Boomerang mintát. A látás javítása érdekében a szélvédő és az ajtókeretek között lévő A-oszlopok vékonyabbak lettek, nagy szilárdságú acélvázuk miatt azonban továbbra is rendkívül stabilak. Az éjszakai láthatóság javítását a LED fényszórók 10 méter hosszú és 5 méter széles fénye segíti.

A 19 hüvelykes könnyűfém kerekek szintén a sportos és különleges megjelenést szolgálják.

Egyedi belső tér

Az autó belső tere tágasabb lett – a hátsó fejtér 1,1 cm-rel, a hátsó lábtér 5,8 cm-rel, a csomagtartó 20 százalékkal (422 liter) növekedett.

A kárpitozáshoz felhasznált puha anyagok, a monoform sportülések, illetve a választható Alcantara vagy bőr kárpit a prémium autók kialakításához hasonlítható. Az ügyfelek személyre szabhatják Juke modelljüket az új N-Design felszereltségi csomag segítségével – az ülések, a műszerfal, az ajtópanel és a kartámasz három kombinációja közül választhatnak. Az autó 11 színvariánsban, a lebegő tető 3 színben kapható.

Változatos vezetési módok

Az 1,0 literes, háromhengeres, turbófeltöltős DIG-T benzinmotor 117 LE teljesítménnyel bír. Az alapfelszereltséghez tartozik egy hatfokozatú kézi váltó, de duplakuplungos, kapcsolófülekkel váltható, hétfokozatú sebességváltó is elérhető a modellekhez. Az üzemanyag-fogyasztás javítása mellett a szén-dioxid kibocsátást is jelentősen redukálták. A vezetők Standard, Eco és Sport vezetési módok közül választhatnak.

Fejlett technológiai rendszerek

A második generációs modellt számos fejlett vezetést támogató rendszerrel és infotainment technológiával látták el. A biztonsági funkciók közé tartozik az intelligens vészfékező rendszer, a gyalogos-és kerékpáros figyelő rendszer, az intelligens sebesség asszisztens, a közlekedési táblák felismerése, a sávtartó rendszer, a hátsó keresztirányú forgalomérzékelő, valamint a holttérfigyelő rendszer. A ProPILOT funkció a sávon belül tartja az autót, illetve a forgalomban résztvevők közti megfelelő távolságot is tartja.

A Nissan összes eddigi modellje közül az új Juke rendelkezik a legfejlettebb infotainment rendszerrel. Ez magában foglalja az okostelefonok egyszerű csatlakoztatását, a WiFi-t, valamint egy alkalmazást, mellyel könnyen kapcsolódhatunk az autóhoz és utasításokat adhatunk neki.

A NissanConnect rendszer legújabb verziója lehetővé teszi, hogy utasai az Apple CarPlay® vagy az Android Auto segítségével tükrözzék az okostelefon-alkalmazásokat a műszerfal nyolc colos érintőképernyős kijelzőjén.

A TomTom Maps & Live Traffic szolgáltatás a Google Assistant-tel közösen navigációs utasításokat biztosít a vezető számára.

A Bose Personal Plus hangrendszer a nyolc nagy teljesítményű hangszóróval – köztük két Bose UltraNearfield hangszóróval, amelyek a két első ülés fejtámlájába vannak beépítve – rendkívül tiszta hangzást biztosít.

Hamarosan érkezik a modell

Az új Nissan Juke gyártása Sunderland-ben zajlik, miután egy közel százmillió fontos beruházáson esett át az üzem. A második generációs kompakt crossover kizárólag a brit gyár szalagjáról gördül le, pontosan tíz évvel az első Juke modell megjelenését követően. A legyártott modellek közel háromnegyedét az európai piacokon értékesítik majd – várhatóan november végétől.

Kép: europe.nissannews.com/

Kiemelt Partnereink