Gyártók Leállította Japánban a termelést a Toyota

Leállította Japánban a termelést a Toyota

autopro.hu/H.J. | 2018.09.18 06:08

Leállította Japánban a termelést a Toyota

Egy földrengés után Japán északi részén az autógyártó a termelés szinte minden szegmensét leállította.

Hirdetés

Az ázsiai szigetországban nem ritka, hogy természeti katasztrófák miatt leáll az ipari termelés, akár hosszabb időre is. Emlékezzünk csak vissza a 2011-es földrengésre és az azt követő szökőárra, ami az ország legtöbb vállalatát újratervezésre kényszerítette. Szinte minden cégnek van már kidolgozott stratégiája arra, hogy egy ilyen nem várt helyzetet hogyan tud a lehető legkönnyebben kezelni. Nézzük, hogy a Toyota miként járt el a Hokkaido-szigeten történt földrengést követően.

A vállalat több kulcsfontosságú japán gyárában megállította a termelést, ami a legtöbb Toyota és Lexus üzemet érinti. A vállalat azonban azt ígérte, hogy a termelés hamarosan folytatódni fog, és hozzátette, hogy a rövid üzemszünet nem érinti a Toyota és a Lexus modelljeinek az USA-ba történő szállítását.

Ennek oka egy 6,7-es erősségű földrengés, amelyet Hokkaido-szigetén észleltek és 12 ember életét követelte. A szigeten a Toyotának van egy üzeme, ahol sebességváltókat készítenek. Ott a katasztrófa után napokig nem volt áram.

Szemben a Toyotával, a Nissannál tovább folytatódott a termelés a természeti katasztrófa ellenére is.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink