Gyártók Kirúgták a Tata Motors vezetőjét

Kirúgták a Tata Motors vezetőjét

Biró Csongor | 2015.03.20 08:59

Kirúgták a Tata Motors vezetőjét

Alig két év után vennie kellett a kalapját Ranjit Yadavnak, a Tata Motors személyautós üzletág-vezetőjét. A vállalat tulajdonában van a térségünkben helyszínt kereső Jaguar Land Rover is.

Hirdetés

A vállalatvezető menesztéséről nincsenek megbízható információk, az indiai sajtó arról cikkezik, hogy nézetkülönbségek alakultak ki a felső vezetésben.

Megmentheti a Tatát a Bolt

Yadav a Tata Motors személyautós üzletágát vezette elnökként, feladata a nemzetközi és az indiai értékesítés volt. A vállalat főként otthon szenved, még a harmadik helyet sem tudta megtartani az indiai piacon, jelenleg csak 10,7 százalékos részesedéssel negyedik. Yadav korábban az indiai Samsung és a Hewlett-Packard ázsiai vezetője volt. Pozíciója tavaly ősszel romlott meg, amikor a Maruti Suzuki veteránját, Mayank Pereeket nevezték ki az indiai részleg vezetőjének.

A menesztés váratlan, a Tata hamarosan két új autót is bevezet az indiai és ázsiai piacon, az ötajtós Bolttól és a négyajtós Zesttől várják a megváltást Indiában, ahol a Maruti Suzuki szinte egyeduralkodó a 41,3 százalékos részesedésével. Második a Hyundai (13,9 százalék), harmadik a Mahindra (12,1 százalék).

Kiemelt Partnereink