Gyártók Csúcstechnológiát épített az Audi Németországban

Csúcstechnológiát épített az Audi Németországban

Panker Gergő | 2014.09.11 06:18

Csúcstechnológiát épített az Audi Németországban

Az Audi tovább erősíti jelenlétét az ingoldstadti régióban: a német gyártó kétéves építkezési periódust követően augusztus 30-án megnyitotta legújabb technológiai központját a bajorországi Neuburg an der Donauban.

Hirdetés

A 47 hektáros területen fekvő komplexumot Horst Seehofer, Bajorország miniszterelnöke, Bernhard Gmehling, Neuburg an der Donau polgármestere, valamint 250 díszvendég jelenlétében Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke, Ulrich Hackenberg, az Audi technikai fejlesztésekért felelős igazgatótanácsának tagja, valamint Peter Mosch, az Audi AG általános üzemtanácsának elnöke nyitotta meg.

A komplexum egy tető alatt ad otthont a gyártó motorsport kompetencia központjának, az Audi Sport Centernek, az Audi vezetéstechnikai központjának, illetve a technikai fejlesztési részlegnek. Az Audi több tízmillió eurót fektet az összesen 460 embernek munkát adó új telephelybe, amely körülbelül 20 kilométerre fekszik a gyártó ingolstadti központjától.

Az új komplexum területén találjuk az Audi vezetéstechnikai pályáját is

Horst Seehofer, Bajorország miniszterelnöke a következő szavakkal köszöntötte a beruházást: „Mérnöki tudás, innováció és autóipari technológia a legmagasabb szinten – ezek az Audi védjegyei. A neuburgi telephellyel az Audi a régió iránti elkötelezettségét demonstrálja. A beruházás munkahelyeket teremt, növekedést tesz lehetővé, valamint egész Bajorország szaktudásának jövőjébe fektet“.

Az Audi a 2018-ig befektetésekre rendelkezésre álló pénzmennyiség több mint felét németországi telephelyeire költi majd. Többek között több mint 1 milliárd eurót fektet be az ingolstadti központba.

– Nagyra értékeljük Bajorország kiemelkedően befektetőbarát hozzáállását és csúcstechnológiájú infrastruktúráját. Mindez remekül egybecseng a „haladás technikája“ irányzattal – mondta Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke.

– A neuburgi telephellyel tovább bővül az Audi család. Partnereinkkel együtt 460 munkahelyet hoztunk létre. A helyi gyáraink jelentik a vállalat gerincét. A világszerte alkalmazott 76 678 munkavállalónk több mint fele Felső-Bajorországban dolgozik – emelte ki Rupert Stadler.

Ulrich Hackenberg, az Audi technikai fejlesztésekért felelős igazgatótanácsának tagja szerint az Audi neuburgi telephelye egy stratégiailag rendkívül fontos helyszíne az Audi-csoport globális fejlesztési hálózatának: – Itt fejlesztjük és építjük csúcstechnológiás versenyautóinkat. Az Audi Neckarsulmban található versenymotorokat fejlesztő telephelye és a neuburgi Audi Sport részleg közötti szoros és sikeres együttműködés remekül példázza vállalatunk szlogenjét – mondta Ulrich Hackenberg.

Peter Mosch, az Audi AG általános üzemtanácsának elnöke elmondta: – Különösen jó látni, hogy vonzó munkahelyeket teremtünk a Neuburg-Schrobenhausen körzetben található kompetencia központban. A csúcstechnológiát képviselő projekt egyértelműen mutatja a vállalat elkötelezettségét a régió iránt, és ezáltal tovább erősíti az Audi-csoport központi gyártóegységét.

Október végén Neuburgba költözik az Audi DTM és WEC versenysorozatokért felelős részlege is

– A neuburgi telephely megnyitása egy különleges pillanat a város számára – hangsúlyozta Bernhard Gmehling, Neuburg an der Donau polgármestere. – Már a kezdetektől fogva lehetőségünk volt aktívan figyelemmel kísérni a tervezési is kivitelezési folyamatot. A projekt végig a városvezetés teljes támogatását élvezte. Most, hogy a telephelyet megnyitották, városunk hivatalosan is az Audi otthonává vált, amire nagyon büszkék vagyunk. Nagy szerencse ez mindnyájunkra nézve, és kétségkívül az évtized legnagyobb gazdasági eseménye – tette hozzá a polgármester.

Az Audi Sport központja is az új épületben található. Ez a modern épület magába foglal műhelyeket, tesztpadokat és egy logisztikai csarnokot, valamint mérnöki irodákat. Október végétől az Audi Neuburgból szervezi és koordinálja a gyártó versenyzéssel kapcsolatos tevékenységeit, a DTM és World Endurance Championship (WEC), valamint a legendás 24 órás Le Mans-i versennyel kapcsolatos feladatokat. Mindebbe 12 ország 20 versenye tartozik.

A technikai fejlesztőközpont felelős az autók teszteléséért, ahol különböző tesztautókkal próbálják ki a legújabb vezetést segítő, illetve kamerarendszereket. Az Audi Sport Customer Racing 2015 tavaszán szintén Neuburgba költözik. A részleg felelős az Audi R8 LMS ultra fejlesztéséért, valamint feladata a csapatok támogatása a GT géposztályokban.

Kiemelt Partnereink