Gyártók Csilingel a kassza a Suzukinál

Csilingel a kassza a Suzukinál

autopro.hu/B.B. | 2016.11.07 11:15

Csilingel a kassza a Suzukinál

Bár eddig visszaesést vártak, az erős európai és indiai keresletnek köszönhetően a japánok növelték az idei évre vonatkozó profitvárakozásokat.

Hirdetés

Belehúzott a Suzuki az elmúlt fél évben, aminek eredményét kiélvezve most jobban megnyomták a ceruzát a márciusig tartó üzleti év elvárt profitjának tervezésekor, írja az autonews.com. Nem is kicsit változtattak a japánok az üzleti várakozásokban, az előző évhez viszonyított eddigi 7,8 százalékos profitvisszaesés helyett immár 2,4 százalékos bővülést várnak.

Ha minden a tervek szerint alakul, az idei üzleti évre vonatkozó, 200 milliárd jenre (1,9 milliárd dollár) becsült várható operatív profitot leginkább a megerősödő európai és indiai keresletnek köszönhetik majd a japánok. Utóbbiban különösen a Maruti márka szerepel szépen, az indiai piac egyik egyeduralkodója hamarosan újabb gyártósort is épít az országban.

Nem csak a Maruti profitjának július és szeptember közti 60 százalékos erősödésének örülhet a Suzuki, a gyártó Európában is optimista: a teljes évben 12 százalékos növekedést várnak az öreg kontinensen.

Kiemelt Partnereink